Quantcast

Edukologijos universitetas steigs vaikų darželį, planuose – pradinė mokykla

  • Teksto dydis:

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) kitų metų pradžioje steigs vaikų darželį, kuris ne tik teiks vaikų priežiūros ir jų ugdymo paslaugas, tačiau ir veiks kaip vaikų ugdymo tyrimų, inovacijų kūrimo ir įgyvendinimo laboratorija.

Universitetinis vaikų darželis bus kuriamas ir vystomas kaip šiuolaikiška studentų praktikų bazė, vėliau planuojama atidaryti ir pradinę vaikų mokyklą, praneša universitetas. LEU vaikų darželis „Mažųjų akademija“ bus universiteto Ugdymo mokslų fakulteto (UMF) padalinys.

UMF dekanė Ona Monkevičienė sako, jog darželis kuriamas siekiant, kad būsimasis pedagogas įgytų aukščiausio lygio profesines kompetencijas, taptų vaikų ugdymo ekspertu, inovacijų kūrėju, kad būtų sudaromos galimybės mokytis ne tik auditorijose, bet ir darbo vietose.

Pasak pranešimo, įsteigtas universiteto vaikų darželis sudarys galimybes LEU mokslininkams ir dėstytojams kurti ir vaikų darželyje praktiškai įgyvendinti moksliškai pagrįstas, modernias vaikų ugdymo ir ugdymosi inovacijas. Tuo pačiu planuojama organizuoti mokymus bei konsultacijas visoms Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, padedant perimti pažangiausias vaikų ugdymo idėjas ir technologijas bei didinti šalies ikimokyklinio ugdymo kokybę.

Universitetinio vaikų darželio įsteigimas sudarys galimybes tobulinti ir kurti naujus ikimokyklinio ugdymo pedagogų, o taip pat specialiųjų pedagogų, muzikos, dailės, teatro, socialinių pedagogų ir kt., rengimo modelius, orientuotus į vaikų ugdymosi kokybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių