Quantcast

D.Zappos šeimai į Lietuvą atvykti trukdo skrydžių trūkumas

Paklausyti Lietuvoje kitą savaitę vyksiančio legendinio roko muzikanto Franko Zappos sūnaus Dweezilo Zappos koncerto bei aplankyti paminklo F.Zappai norėtų atvykti ir jų šeima, tačiau koją gali pakišti skrydžių trūkumas.

Pasak D.Zappos vizito organizatorių, F.Zappos našlė Gail Zappa aktyviai palaiko lietuvių idėją padovanoti vienintelio pasaulyje biusto legendiniam atlikėjui kopiją Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Baltimorės miestui ir norėtų aplankyti skulptūros originalą Lietuvoje kartu su jaunėle dukra.

Tačiau G.Zappai įgyvendinti šį tikslą esą gali sutrukdyti tai, kad jai tektų pakloti nemažus pinigus už skrydį iš JAV į Lietuvą dukart persėdant į kitą lėktuvą.

Kitą ketvirtadienį sostinėje numatomi du pagrindiniai su D.Zappos vizitu susiję renginiai - jo koncertas „Zappa plays Zappa", kuriame F.Zappos sūnus su grupe atliks tėvo kūrinius, ir bronzinės F.Zappos skulptūros kopijos, kuri vėliau iškeliaus į jo gimtinę, pristatymas Vilniaus savivaldybėje.

Organizatorių teigimu, šie įvykiai pasitarnaus Lietuvos vardo garsinimui pasaulyje - esą tūkstančiai žinomo JAV muzikanto gerbėjų, sekdami naujienas apie F.Zappos biustą Lietuvoje ir jo kopijos kelionę į Baltimorę, aptiks ir Lietuvos bei Vilniaus pavadinimus.

Organizatorių teigimu, surengti vienintelį Baltijos šalyse koncertą, vyksiantį Vilniuje kitą ketvirtadienį, D.Zappą pavyko įkalbėti tik po ilgų derybų. Atlikėjas atkeliaus turo autobusu iš Lenkijos, o po koncerto Lietuvoje patrauks į Suomiją.

Prieš muzikanto apsilankymą prie tėvo biusto ketinama sutvarkyti skverelį K.Kalinausko gatvėje, nušveisti biusto koloną. Prisidėti prie šių darbų antradienį kviečiami ir F.Zappos gerbėjai.

Aplankęs paminklą tėvui, D.Zappa dalyvaus biusto kopijos pristatyme Vilniaus savivaldybėje. Šį paminklą vilniečiai galės apžiūrinėti dvi savaites, o vasarą planuojama jį išgabenti į JAV. Baltimorės miesto centre iškilsiančią skulptūrą numatoma atidengti 2009 metų pabaigoje arba 2010 metų pradžioje.

Legendinio roko muzikanto paminklas Vilniuje pastatytas 1995 metais. Kol kas tai vienintelė skulptūra pasaulyje šiam moderniosios muzikos genijui. Biusto autoriai - Lietuvos skulptūros portretistas Konstantinas Bogdanas ir architektas Valdas Ozarinskas.

Idėja Lietuvos sostinėje pastatyti šį paminklą kilo 1995 metais grupei entuziastų, pasivadinusių Franko Zappos gerbėjų klubu. Juos subūrė fotomenininkas Saulius Paukštys ir Saulius Pilinkus. Prieš kelerius metus S.Paukštys subūrė iniciatyvinę grupę, kuri sumanė šio biusto kopiją pastatyti F.Zappos gimtajame Baltimorės mieste JAV.

Per 30 karjeros metų F.Zappa atsiskleidė kaip kompozitorius, gitaristas, dainininkas, kino režisierius ir satyrikas. Jam priklauso pirmojo konceptualaus roko muzikos albumo išleidimo autorystė. Jis kūrė muziką roko grupėms, džiazo ansambliams, sintezatoriams ir simfoniniams orkestrams. Dėl šios veiklos jis šiandien pripažįstamas vienu iškiliausių praėjusio amžiaus kompozitorių.


Šiame straipsnyje: zappa

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių