Quantcast

Dviratininkės partrenkimo bylos policija nekomentuoja

Sostinės policija aiškinasi penktadienio pareigūno sukeltos avarijos ir pasišalinimo iš įvykio vietos aplinkybes.

Kaip jau rašėme, avarija Vilniuje T.Kosciuškos gatvėje įvyko penktadienį apie 10 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos valdybos areštinės ir konvojavimo skyriaus pareigūno vairuojamas automobilis, išsukdamas į pagrindinę gatvę, partrenkė dviratininkę ir, net nesustojęs pažiūrėti, ar merginai nereikia pagalbos, nuvažiavo. Į įįvykio vietą iškviesti kelių policininkai sužinoję, kad avarijos kaltininkas yra jų kolega, ne iškart sutiko registruoti įvykį.

Pasak VPK Viešosios tvarkos valdybos areštinės ir konvojavimo skyriaus viršininko Gražvydo Grigalionio, šiuo įvykiu domisi miesto VPK pareigūnai. „Mes išsiuntėme jiems raštą, kad toks įvykis buvo ir, išnagrinėjus bylą Kelių policijos valdyboje, jei pareigūnas pasirodys tikrai kaltas, vadovybė priims sprendimą, bausti jį ar nebausti“, - kalbėjo skyriaus viršininkas.

Įvertinti savo pavaldinio elgesį ir jį charakterizuoti G.Grigalionis atsisakė, paaiškindamas, jog nenori būti šališkas.

Pasirodo, kad pareigūno elgesys bus vertinamas tik po to, kai bylą išnagrinės Kelių policijos valdyba. Tai portalui patvirtino ir VPK viešųjų ryšių poskyrio vedėja Loreta Tumalavičienė. „Reikia įrodyti, kad jis kaltas, o tada eiga gali visaip pasisukti, galimi įvairūs variantai“, - kalbėjo ji, bet taip ir nepaaiškino, kokios bausmės iš vadovybės gali sulaukti nusižengęs pareigūnas.

Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius kol kas yra linkęs teisinti įvykio fiksuoti nenorėjusius pavaldinius. „Nenorinčių nebuvo. Viskas yra užfiksuota. Ne mūsų pareigūnai nenorėjo fiksuoti, galbūt aiškinosi areštinės pareigūnai. Mūsų pareigūnai nebuvo kviesti į šio įvykio pradžią, bet kai nuvyko, viską užfiksavo nuo pradžios iki galo“, - teigė jis.

Pasak V.Černevičiaus, dabar kiekvienas eismo dalyvis turi teisę susitarti ir įvykį užfiksuoti pats. Taip neva buvo ir šiuo atveju. Tačiau paklaustas, kaip galima tartis su vairuotoju, kuris iš įvykio vietos pabėgo, atsakė: „Pabėgo ar nepabėgo -  jokių komentarų... Gandų lygyje. Byla yra, apklausiami liudytojai, vairuotojai, bus sudėlioti visi taškai“.      


Šiame straipsnyje: partrenkė dviratininkę

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių