Quantcast

Dviračio kodas saugos nuo vagysčių

Prasidėjus dviračių sezonui daugėja ir jų vagysčių. Vilniaus policijos pareigūnai siūlo dviračius žymėti specialiais kodais. Mat  kodas vagystės atveju yra vienintelė nuoroda į tikrąjį dviračio savininką.

Įsisiūbavus pavasario sezonui dažnas vilnietis traukia iš sandėlio dviratį, tačiau transporto priemonė vilioja ir ilgapirščius. Nušvilpti prie parduotuvės ar kavinės paliktą dviratį – vienas juokas. Transporto priemonė negrįžtamai dingta ne tik nuo gatvės, bet ir iš užrakintų sandėlių bei garažų.

Vilniaus miesto policijos pareigūnai tikina, kad pavogtą turtą lengviau grąžinti savininkui, jei šio dviratis turi specialią žymą – ant rėmo išgraviruotą kodą.

„Fiziškai kodas nuo vagystės nepasaugos, tačiau pagal jį vėliau policijos pareigūnams lengviau atsekti tikrąjį dviračio savininką. Visi pažymėti dviračiai registruojami į specialų žurnalą. Kiek pagal kodus pavyko surasti pavogtų dviračių – tokios informacijos neturime. Matyt, kad ne visada, nes kodą sunaikinti arba pakeisti įmanoma. Tačiau dviračius žymėti bet kokiu atveju verta“,-  tikino Vilniaus apskrities Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus specialistas Jevgenijus Liepis.

Sekmadienį, balandžio 26 dieną, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriau pareigūnai rengia dviračių žymėjimo akciją. Norinčius nemokamai pažymėti transporto priemonę vilniečius pareigūnai kviečia į Vingio parką šalia kavinės 14-17 val. Į žymėjimo akciją būtina atsinešti ir asmens tapatybės dokumentą.

„Jeigu kas negalės atvykt sekmadienį į rengiamą akciją, gali transporto priemonę pristatyti bet kada į artimiausią policijos komisariatą – ten jį taip pat nemokamai pažymės“, - patarė J.Liepis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių