Quantcast

Duris turėtų atverti restoranai, barai ir kavinės

  • Teksto dydis:

Šią savaitę dar viena labai laukiama diena yra ketvirtadienis. Kiti jį jau vadina didžiuoju ketvirtadieniu, kai jau bus galima kavos puodelį išgerti ne ant suolo parke, o ant kėdės lauko kavinėje, praneša LNK žinių tarnyba.

 

Tuomet duris, o tiksliau lauko terasas atverti turėtų restoranų, barų ir kavinių savininkai.

Tiesa, atsivers ne visi, nes finansinę naudą, dirbti su keliais staliukais lauke, mato ne visi šio verslo atstovai.

Tačiau likus porai dienų gatvėse ir skveruose pats darbymetis sukant, gręžiant ir dažant terasas bei laukiant pirmųjų klientų ketvirtadienį.

Verslininkai sako nežinantys, kiek jiems apsimokės šis atidarymas, kadangi prekyba galima tiktai lauke. Nuo ketvirtadienio Vyriausybės pažadas leisti atsidaryti turėtų būti įgyvendintas.

Kaip žmonės, verslo atstovai laukia kavinių, barų atidarymo?

„Nuostabu, kad nuo ketvirtadienio bus galima sėdėti lauko kavinėje. Nebūtinai lauko, bet ir vidaus kavinėje smagu susitikti su draugais, stebėti žmones. Reikia palaikyti dėl karantino nukentėjusį verslą“, – sakė gatvėje kalbinta mergina.

„Tikrai laukiu lauko kavinių atidarymo. Penktadieniui rezervavau staliuką. Sutarėme su draugais, kad eisime. Žinoma, teks sėdėti prie atskirų staliukų, bet pabendrausime“, – pasakojo vaikinas.

Anot jo, anksčiau kavinių atidaryti gal ir nevertėjo, o dabar, kai yra daug paskiepytų žmonių, bus ramiau.

„Labai džiaugiamės, kad turime viltį ir šį ketvirtadienį atsidarysime. Anksčiau turėdavome tik du stalus prie lango, o dabar gavome tokį medinį taką, todėl galime pastatyti daugiau staliukų. Už tai turime būti dėkingi Vilniaus savivaldybei. Žmonės jau rezervuojasi staliukus. Mes ketvirtadienį, penktadienį tikrai dirbsime, laikysimės visų saugumo reikalavimų. Pastatysime 15-16 staliukų“, – sakė Vilniaus gatvėje įsikūrusio baro vadovas Karolis.

„Nudažysime terasą, pastatysime staliukus ir galėsime valgyti, išgerti. Staliukų čia daug netelpa“, – teigė kito baro atstovas.

Labai laukiame, norime, kad kuo greičiau mums leistų dirbti. Praėję ir šie metai mums buvo labai sunkūs. Kai prasidėjo pandemija, prasidėjo ir sunkumai. Žmonės pas mus užsisakydavo maisto ir atsisėsdavo kur nors ant suoliuko. Jei žmonės lauke valgydavo, kodėl nebuvo galima atidaryti kavinių lauko terasų“, – samprotavo dar vieno baro vadovas Matas.

„Aš tai nelabai laukiu ketvirtadienio. Esu Vilniaus rajono tarybos narys. Laukiu tos dienos nerimaudamas, nes žmonės ims burtis. Matau, kad statomos terasos, todėl palinkėčiau žmonėms į visa tai žiūrėti nuosaikiau. Manau, kad verslas turėtų atsidaryti, bet žmonės vis dėlto turėtų laikytis visų reikalavimų, higienos, atsakingumo“, – išsakė savo nuomonę gatvėje sutiktas Vilniaus rajono tarybos narys.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Mano nuomone, turėtų atidaryti ir vidaus kavines, nes paleidus tik į lauką, valdžia pati siekia susargdinti kuo daugiau žmonių, nes valgys atšalusį maistą, perpūs vėjas ir panašiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių