Quantcast

Iš Dublino per Vilnių skrendantys keleiviai bus tikrinami papildomai

Iš Dublino oro uosto (Airija) su persėdimu Vilniaus oro uoste skrendantys keleiviai bus dar kartą tikrinami Vilniuje.

Taip pat iš naujo bus tikrinamas ir jų bagažas – tiek rankinis, tiek registruotas. Tokios papildomos aviacijos saugumo procedūros vyks Lietuvos Respublikos civilinės aviacijos administracijai informavus, kad Dublino oro uosto taikomos aviacijos saugumo procedūros neatitinka ES teisės aktų reikalavimų. Keleiviai, baigiantys kelionę Vilniuje, papildomai tikrinami nebus.

„Mūsų aviacijos saugumo darbuotojai yra pasiruošę tikrinti iš Dublino oro uosto atvykstančius su persėdimu (transferinius) keleivius ir jų bagažą, pagal tas pačias procedūras, kurios taikomos keleiviams iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių“, – sako VĮ Tarptautinio Vilniaus oro uosto Aviacijos saugumo departamento direktorius Ričardas Martinaitis, pridurdamas, jog šis reikalavimas tranesferiniams keleiviams iš Dublino oro uosto taikomas visuose ES oro uostuose.

Iš Dublino oro uosto į Vilniaus oro uostą skrydžius vykdo aviakompanijos „Aer Lingus“ ir „Ryanair“. Transferinių keleivių srautas iš Airijos sostinės nėra didelis – 2011 m. jų buvo mažiau nei 1 proc.


Šiame straipsnyje: DublinasVilniusskrydispatikra

NAUJAUSI KOMENTARAI

liaulius

liaulius portretas
nu tai gales muitininkai papus prasrendanchioms chiupinet. Toki vaizda gali pamatyt tik pas 'uolius' lietuvos muitininkus, niekur pasauly dar to nemachiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių