Quantcast

Dovanoti drabužiai - patyrusioms smurtą šeimose

Nuo šiandien ryto į prekybos centrą „Gedimino 9“ nešini krepšiais pilnais drabužių rinkosi garsūs Lietuvos dizaineriai. Jie pradėjo labdaros akciją „Rūbų spinta“.

„Jei drabužio nenešioji metus ar dvejus, reiškia, jis tau nebereikalingas ir atėjo laikas atsisveikinti. Tačiau kitam žmogui šis rūbas galbūt suteiks daug džiaugsmo“, - sakė pirmoji į labdaros spintą drabužius atnešusi dizainerė Aušra Žvirblienė-Haglund. Ji labdarai skyrė savo kurtus drabužius, rankines ir papuošalus.

Proga išvalyti savo spintas ir padaryti gerą darbą taip pat pasinaudojo dizaineriai Seržas Gandžiumianas, Rūta Jurkūnaitė - Bruožienė, Ieva Ševakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Viktorija Jakučinskaitė ir kiti.

Dukros drabužius atnešęs S.Ganžumianas pasakojo, kad ji pati atrinko drabužius ir mielai sutiko juos atiduoti, žinodama, kad taip galės padėti kitiems.

Akcijos organizatoriai, Vilniaus miesto Motinos ir vaiko pensionas, džiaugėsi, kad žmonės mielai prisijungė prie jų iniciatyvos. „Visada yra žmonių, kurie aukoja, supranta, kad reikia pasidalinti ir daiktais, ir kitomis vertybėmis su žmonėmis, kuriems to reikia. Akcijos idėja paprasta: žmonės, kurie turi, ką atiduoti, gali pasiūlyti kam reikia, o ne išmesti bet kur“, - sakė Vilniaus miesto Motinos ir vaiko pensiono direktorės pavaduotoja Valerija Reikertienė. 
 
Į pensioną labdarą galima atnešti ne tik šios akcijos, bet ir bet kuriuo kitu metu. „Tačiau yra ir kita akcijos pusė. Norisi truputį viešumo, kad apie mus žmonės sužinotų ne tik iš lūpų į lūpas, bet ir plačiau paskleisti žinią visuomenėje. Norime, kad žmonės nebijotų kreiptis į mus, jei turi problemų.

Mes esame socialinių paslaugų įstaiga, kuri padeda smurtą patyrusioms moterims ir jų artimiesiems. Ši problema subtili, dažnai žmonės nori ją nuslėpti, taip dar labiau pablogindami situaciją. Galvojame, ši akcija bus ne tik labdara, bet ir rankos ištiesimas žmonėms, kad jie žinotų, kad gali į mus kreiptis ir gauti visokeriopą pagalbą bet kuriuo metu“, - kalbėjo V.Reikertienė.

Drabužius į prekybos centrą „Gedimino 9“, ketvirtą aukštą galite nešti birželio 17-19 d., nuo 11 iki 20 val.

Ieškantys pagalbos gali kreiptis: Vilniaus miesto Motinos ir  vaiko pensionas, Vytenio g. 45, tel. 852332508


Šiame straipsnyje: labdaradrabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių