Quantcast

„Dovana Vilniui“ kviečia prisidėti prie miesto papuošimo kalėdinėmis dekoracijomis

  • Teksto dydis:

Pavasarį prasidėjusi iniciatyva „Dovana Vilniui“  įgauna Kalėdinį atspalvį. VšĮ „Savanorių centras“ ir Vilniaus miesto savivaldybė toliau tęsia iniciatyvą ir kviečia juridinius ir fizinius asmenis įteikti miestui, o kartu ir sau šventines dovanas – kalėdinius miesto papuošimus.

„Kalėdų papuošimai sukuria šventinę nuotaiką ir švenčių laukimas tampa nuotaikingas ir jaukus. Visi mes užsikrečiame Šv. Kalėdų nuotaika. Tad kviečiu visus prisidėti prie miesto papuošimo, dovanoti dovanas ir kartu švęsti gražiausią metų šventę“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniečiai miestui gali padovanoti Kalėdų eglę, kuri stovės Rotušės aikštėje ir šiais metais bus puošiama unikaliomis dekoracijomis – saldainiais, kurie bus skirtingų formų ir spalvų.

Taip pat galima prisidėti prie miesto skverų papuošimo šviečiančiomis dekoracijomis  - sniego gniužulais arba padovanoti miestui šventinius tiltų papuošimus.

Daugiau informacijos apie Kalėdų dovanas galima rasti paspaudus nuorodą https://www.vilnius.lt/index.php?2737777679 ar informacinę nuorodą Vilniaus miesto savivaldybės svetainėje www.vilnius.lt „Dovana Vilniui“.

Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ „Savanorių centras“ šiais metais pradėjo projektą „Dovana Vilniui“, kuriuo siekiama paskatinti asmenis, įmones ar organizacijas prisidėti kartu gražinant Vilnių.

Nuo projekto pradžios už įvairių įmonių dovanotus pinigus buvo sutvarkytas Vokiečių gatvės fontanas, Tauragnų ir Ozo gatvių sankirtoje, atidaryta visiškai atnaujinta, moderni šunų vedžiojimo aikštelė, Nyderlandų karalystės ambasada Vilniui padovanojo 7600 gėlių. Šios gėlės pražydo Olandų žiede ir užėmė apie 120 kv. metrų plotą. Ši Nyderlandų karalystės ambasados dovana miestui įteikiama jau antrąjį kartą. Pirmą kartą dar 2004 metais taip Vilnius ir Lietuva buvo pasveikinti įstojimo į Europos Sąjungą proga. Prieš kelias savaites Nyderlandų ambasada Vilniui dovanojo 80 tūkst. tulpių svogūnėlių, kad pavasarį Bernardinų sode sužydėtų 125 kv.m. gėlių paveikslas – stilizuotas Vyčio ženklas. Taip ambasada prisijungė prie projekto „Dovana Vilniui“ ir dovanoja stilizuotą Vyčio ženklą Lietuvos žmonėms.

Ozo Keturių tvenkinių parke atidaryta nauja žaliuojanti erdvė – Jazminų sodas. Jaunų šeimų pamėgtame parke pasodintas pusšimtis jazminų krūmų. 

Projekto idėja kilo dar 2002 m., kai pirmąsias dovanas Vilniui tuomet įteikusios bendrovės Gedimino prospektą papuošė liepomis, dovanojo gėlynus Vokiečių gatvėje.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės svetainėje www.vilnius.lt/dovanavilniui  galima susipažinti su siūlomais dovanų paketais, kurių vertė nuo 500 Lt iki 200 000 Lt. Dovanas galės įteikti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Šiuo metu iš viso yra siūloma 100 dovanų paketų. Dovaną galima įteikti internetu, tiesiog užsiregistravus vilnius.lt/dovanavilniui ir užpildžius prašymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių