Quantcast

Dovana Vilniui - Jazminų sodas

  • Teksto dydis:

Ozo Keturių tvenkinių parke atidaryta nauja žaliuojanti erdvė – Jazminų sodas. Jaunų šeimų pamėgtame parke pasodintas pusšimtis jazminų krūmų.  Jazminų sodą Vilniaus miesto gyventojams padovanojo viena bendrovė, skyrusi 6 tūkstančius litų, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.

Be naujojo 50 kvadratinių metrų užimančio jazminų sodo, Keturių tvenkinių parke auga rečiau šienaujama žydinti bičių pamėgta pieva, įvairūs medžiai: ąžuolai, beržai, kaštonai ir kiti.

„Kvapas turi didelę reikšmę žmogaus savijautai. Geras natūralus kvapas kasdienybę daro darnesnę, atneša džiaugsmą ir skatina svajoti. Galbūt dėl to vilniečiai taip pamėgę žydinčias miesto erdves ir noriai leidžia laiką sakurų ar kitų sodų apsuptyje. Kviečiame į jazminų sodą užsukti visus, ieškančius nusiraminimo, įkvėpimo ar tiesiog norinčius pažadinti džiaugsmą savyje“, – sakė bendrovės atstovė Jūratė Micevičiūtė.

Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ „Savanorių centras“ šiais metais pradėjo projektą „Dovana Vilniui“, kuriuo siekiama paskatinti asmenis, įmones ar organizacijas prisidėti kartu gražinant Vilnių.

Už šiai akcijai skirtus pinigus jau sutvarkytas Vokiečių gatvės fontanas.

Nyderlandų karalystės ambasada Vilniui padovanojo 7600 gėlių. Šios gėlės pražydo Olandų žiede ir užima apie 120 kv. metrų plotą. Ši Nyderlandų karalystės ambasados dovana miestui įteikiama jau antrąjį kartą. Pirmą kartą dar 2004 metais taip Vilnius ir Lietuva buvo pasveikinti įstojimo į Europos Sąjungą proga.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės svetainėje www.vilnius.lt/dovanavilniui  galima susipažinti su siūlomais dovanų paketais, kurių vertė nuo 500 Lt iki 200 000 Lt. Dovanas galės įteikti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Šiuo metu iš viso yra siūloma 100 dovanų paketų. Svetainėje pateikiama informacija apie kiekvieną dovaną – jos vertė, vieta, brėžiniai, kokios gėlės, pavyzdžiui, gali būti pasodintos. Dovaną galima įteikti internetu, tiesiog užsiregistravus vilnius.lt/dovanavilniui ir užpildžius prašymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių