Quantcast

Dovana Vilniaus universitetui – nauja tyrimų įranga

  • Teksto dydis:

Spalio 5 d. Jungtiniame gyvybės mokslų centre (JGMC) įvyko „Thermo Fisher Scientific“ Mokslo diena. Šią dieną „Thermo Fisher Scientific“, didžiausia pasaulyje kompanija, siūlanti produktus ir paslaugas mokslui, pažymėjo dovanodama Vilniaus universitetui (VU) naujausią tyrimų įrangą už 220 tūkst. eurų.

Su ja studentai galės atlikti pagrindinius gyvybės mokslų eksperimentus.

Be termociklerių, elektroforezės sistemų, spektrofotometrų, automatinių pipečių ir kitos modernios įrangos nebūtų įsivaizduojami šiuolaikiniai studijų praktiniai darbai ir kokybiškas studentų ruošimas. Įranga naudosis per 600 studentų nuo pat pirmojo kurso iki studijų pabaigos. Po jų studentai gebės dirbti moderniose tyrimų laboratorijose ir ieškoti proveržių įvairiose mokslo srityse: pradedant paveldimų ir užkrečiamų ligų gydymu ir baigiant personaline medicina.

Būtinosios priemonės

„Džiaugiamės, kad inovatyvus verslas investuoja į kokybiškas studijas ir suteikia studentams unikalią galimybę naudotis naujausiomis technologijomis tyrimų srityje. Mokomosioms laboratorijoms skirta įranga ženkliai prisidės prie veržlių mokslininkų kartos kūrimo Lietuvoje ir naujų atradimų, kurie yra būtina sąlyga norint būti aukščiausio lygio universitetu“, – teigia VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

Ateitis – šiandienos studentų rankose

Tuo tarpu į Lietuvą atvykęs „Thermo Fisher Scientific“ viceprezidentas Mitch Kennedy pastebi, kad, sparčiai vystantis gyvybės mokslams, ateitis yra dabartinių studentų rankose.

„Mūsų kompanijos misija – padėti tyrėjams daryti pasaulį sveikesnį, švaresnį ir saugesnį. Mes tikime, kad šiandieninis jaunimas yra būtent tie, kurie darys pasaulį keičiančius mokslo atradimus. Stiprindami partnerystę su Vilniaus universitetu ir investuodami į kokybiškas studijas užtikriname, kad talentingas Lietuvos jaunimas turės visas galimybes realizuoti save ir galės kurti geresnę ateitį visiems“, – pabrėžė M. Kennedy.

Gyvybės mokslai – „ant bangos“

VU GMC studijuoja daugiau kaip 800 studentų, didžioji dalis iš jų galės naudotis nauja laboratorijų įranga. Kaip pastebi „Thermo Fisher Scientific“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas, gyvybės mokslai Lietuvoje itin populiarėja, taigi labai svarbu pasiruošti ir suteikti galimybes studijuoti kokybiškai.

„Skaičiuojama, kad viena moderniųjų biotechnologijų srityje sukurta darbo vieta sugeneruoja dar 4 papildomas darbo vietas kituose sektoriuose. Be jokių abejonių, ekonominė nauda tuo nesibaigia, nes šios technologijos turi neišmatuojamą potencialą išspręsti aktualiausias šiandienos problemas. Būtent dėl šių priežasčių matome prasmę stiprinti partnerystę su Vilniaus universitetu“, – pabrėžė A. Markauskas.

„Thermo Fisher Scientific“ VU mokomąsias laboratorijas neatlygininėtai aprūpina ir studijų darbams reikalingais reagentais. Visi jie yra gaminami kompanijos padalinyje Vilniuje.

„Thermo Fisher Scientific“ Mokslo dienos metu taip pat vyko Lietuvos ir užsienio mokslininkų seminarai apie naujausias tyrimų technologijas. Renginyje apsilankė daugiau kaip 1000 mokslininkų, tyrėjų ir studentų iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių