Quantcast

D.Kuolys: Lietuva pamažu tampa chunta

Sukrėsti įvykių Garliavoje, Vilniuje prie Prezidentūros vakar rinkosi visuomenininkai, aktoriai, parlamentarai ir neabejingi mergaitės likimui žmonės.

Nuo 10 val. ryto prie Prezidentūros ėmė rinktis žmonės, norintys išsakyti savo nuomonę apie ryto įvykius Garliavoje, kai iš globėjos Neringos Venckienės namų buvo paimta ir mamai Laimutei Stankūnaitei atiduota dukra.

Į Simono Daukanto aikštę susirinkę piliečiai degė žvakutes ir dėjo gėles. Tarp susirinkusiųjų buvo aktorė Rimantė Valiukaitė, Ramūnas Cicėnas, visuomenininkas Darius Kuolys, Nijolė Sadūnaitė, Liudvikas Jakimavičius, Romualdas Ozolas.

D.Kuolys susirinkusiesiems sakė, kad šiandien iškilo grėsmė Lietuvos valstybei. "Negavome jokių normalių argumentų, kodėl prieš vaiką reikalinga naudoti valstybės prievartą. Šitų argumentų piliečiai neišgirdo, bet prievarta buvo panaudota antrą kartą. Šitaip yra griaunami moraliniai Respublikos pagrindai. Lietuva pamažu tampa chunta. Šitą reikia pripažinti", – kalbėjo D.Kuolys.

Jo teigimu, chunta yra anoniminė žmonių grupė, kurioje niekas neprisiima asmeninės atsakomybės, bet ji veikia brutalia jėga.

Aikštėje toliau rinkosi žmonės, degė žvakutes, skandavo: "Gėda!"

Prie prezidentūros atvyko ir policijos ekipažai. Pareigūnai visų prašė laikytis tvarkos ir įstatymo nustatyto atstumo. Su komisaru kalbėdamas parlamentaras Saulius Stoma pareiškė darąs susirinkimą su savo rinkėjais ir pagal įstatymą pareigūnai esą neturį teisės jam trukdyti. Nepaisant visų kalbų, netrukus buvo ištraukta "Stop" juosta ir ja užtverta pusė S.Daukanto aikštės.

Prie prezidentūros, nors ir pliaupiant lietui, būriavosi kelios dešimtys žmonių. Buvo svarstoma, ką daryti: gal keliauti Seimo link ar prezidentūros pašonėj įkurti palapinių miestelį.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su susirūpinusiais žmonėmis susitikti negalėjo, nes vakar išskrido į Čikagoje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą. Tačiau dar anksti ryte šalies vadovė išplatino pareiškimą dėl įvykių Garliavoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių