Quantcast

Dieną be automobilio Vilniaus savivaldybės darbuotojai įsidėmės ilgam: į garažą įleisti nebuvo

  • Teksto dydis:

Vilnius Tarptautinę dieną be automobilio pasitiko įprastai – pilnomis automobilių gatvėmis. Bent dienai automobilį iškeisti į kitą, labiau aplinką tausojančią transporto priemonę, ryžosi ne visi, informuoja LNK.

Vilniaus savivaldybės tarnautojai rugsėjo 22 dieną – Dieną be automobilio – panašu, įsidėmės ilgam. Ypač tie, kurie į darbą važiuoja automobiliu.

Tądien savivaldybės garažas juos pasitiko įvažiuoti draudžiančiu ženklu, uždarytais vartais ir įvažiavimą saugančiais apsaugininkais.

Išlygos nebuvo daromos nė vienam – savivaldybės garažas liko tuščias.

„Yra lengva pasakoti kitiems, kad išbandykite kitas priemones ir t. t. Tai aišku, kad savivaldybė pati turi rodyti pavyzdį ir kaip parodysi – be automobilio tai ir yra be automobilio“, – teigė meras Remigijus Šimašius.

Apie sumanymą, turėjusį tapti pavyzdžiu, meras informavo išvakarėse žinute feisbuke.

Savivaldybė pati turi rodyti pavyzdį ir kaip parodysi – be automobilio tai ir yra be automobilio.

Automobilius teko statyti, kur yra vietų. Jos aplinkinėse aikštelėse jau nuo ryto buvo užpildytos.

„Aš nežagsėjau, bet žmonės, kurie jautresni, tai buvo, kurie ir žagsėjo. Bet summa summarum nuotaika yra tokia, kad yra visko“, – kalbėjo meras.

Idėjų, kaip gyventojus priversti atsisakyti automobilių, Vilniaus merams kildavo įvairių. Prieš dvidešimt metų tuometis meras Artūras Zuokas vilniečiams beveik tūkstantį oranžinių dviračių nemokamai išdalijo. Žmonės juos išgraibstė per akimirką, bet važinėjančių jais mieste taip niekas ir nematė. Dviračiai buvo išvogti arba sulaužyti.

„Miestas, be abejo, toliau plės dviračių takų infrastruktūrą, įrenginės dviračių stovus, sudarinės kuo geresnes sąlygas, kad dviračių ir dviratininkų mieste būtų kuo daugiau“, – tąkart kalbėjo A. Zuokas.

Per du dešimtmečius pasikeitė ir Vilniaus gatvės, nemažai atsirado ir besirenkančių ekologiškas transporto priemones.

„Kiekvieną dieną su dviračiu, nesvarbu, ar lyja, ar sninga, ar karšta. Ir sveika, ir greita. Kamščiai, pažiūrėkite, kokie mieste didelis“, – kalbėjo vilnietis.

Kiekvieną dieną su dviračiu, nesvarbu, ar lyja, ar sninga, ar karšta. Ir sveika, ir greita.

Vilniaus savivaldybė tarnautojams, atsisakiusiems į darbą važiuoti automobiliu, dovanoja visuomeninio transporto bilietus. Nuo spalio nemokamai miesto transportu siūlys važiuoti ir mokytojams.

Tauragėje, Plungėje, Mažeikiuose už važiavimą viešuoju transportu nereikia mokėti visus metus. Kauno, Šiaulių, Trakų, Pakruojo, Kėdainių ir kitų miestų gyventojai nemokamu transportu galėjo naudotis visą rugsėjo 22-ąją. Panevėžyje tokia akcija surengta pirmą kartą. Anksčiau panevėžiečiai nemokamai vežami buvo tik per Vėlines į kapines ir per miesto šventę. Todėl nemokamas važiavimas rugsėjo 22-ąją daug kam buvo netikėtas.

Plačiau – vaizdo įraše: 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

yja

yja portretas
siaučiant koronai visi grūskitės į autobusus ir troleibusus, greičiau užsikrėsit-bus papildomo darbo medikams.

ALGIS

ALGIS portretas
TTokį merą tik į teismą , mano nuomone jo pastarojo laikotarpio sprendimai yra N E A D E K V A T Ū S.VERTĖTŲ PASITIKRINTI SVEIKATĄ .

Dalia

Dalia portretas
Labai juokinga. Sudarykit sąlygas patogiai naudotis viešuoju transportu, tai ir naudosimės. Tai čia mes iš gero gyvenimo dulkinamės ir mokam kosmoso pinigus už parkavimą? Šimašiau, atvažiuok į Vilnių iš Nemenčinės. 7,30 . taigi meras - patikrink kaip veikia sistema.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių