Quantcast

„Didįjį šeimos gynimo maršą“ palaimino Vilniaus savivaldybė: galės dalyvauti iki 7 tūkst. žmonių

Vilniaus miesto savivaldybė suteikė leidimą rengti „Didįjį šeimos gynimo maršą“. Gegužės 15-ąją įvyksiančiu protestu bus siekiama atkreipti dėmesį į dabartinės daugumos vykdomą politiką dėl Konstitucijoje numatytos šeimos sampratos.

Kaip kovo mėnesį portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo vienas iš maršo organizatorių, dalyviai judės pagrindiniais šalies keliais, o automobilius puoš vėliavos ir magnetiniai lipdukai ar kita atributika. 

„Siekiame atkreipti dėmesį į dabartinės daugumos vykdomą politiką, kas liečia Konstitucijoje numatytas šeimos sampratas. Dabar, kuri vykdoma (politika, – aut. past.) yra nepriimtina didžiajai daliai Lietuvos visuomenės“, – tąkart portalo žurnalistams maršo atstovas.

Viešoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad proteste galės dalyvauti iki 7 tūkst. žmonių, internete kilo diskusijų audra.

Praėjusią savaitę Vyriausybė nusprendė – renginiuose žmonių skaičius negalės viršyti 150. Sušvelninus karantiną renginiuose ir kitose susibūrimų vietose galioja griežtos taisyklės. 

Rengėjams buvo aiškiai pasakytos taisyklės: negali būti nei koncertų, nei dar kažkokių kitokių dalykų, kas šiuo metu yra draudžiama šalyje.

Žodžių žaismas?

Kodėl „Didžiajame šeimos gynimo marše“ leista dalyvauti tūkstančiams žmonių, nors Vyriausybės nutarimas dėl viešų renginių buvo kitoks?

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad leidimas organizatoriams iš tiesų suteiktas – mitinge gali dalyvauti iki 7 tūkst. žmonių.

„Leidimas išduotas mitingui. Pagal Susirinkimų įstatymą, taip pat Konstituciją, susirinkimo teisė gali būti ribojama tik esant labai konkretiems atvejams“, – teigė mero atstovas spaudai.

Paklausus, ką reiškia pasakymas, kad žmonių susirinkimas būtų negalimas tik esant „labai konkretiems atvejams“, K. Vaitkevičius įvardijo dvi situacijas. „Įvedus karo padėtį ir nepaprastąją padėtį“, – kalbėjo pašnekovas.

Panašu, kad „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai užsiima žodžių žaismu. Maršą pasirinkta įvardyti kaip „protestą“, „mitingą“, o ne „renginį“.

Nerimas dėl epidemiologinės situacijos

Ar šio mitingo surengimas nepablogins ir taip ne pačios geriausios epidemiologinės situacijos šalyje? Kaip galima matyti Statistikos departamento sudarytame žemėlapyje, Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu pagal sergamumą COVID-19 yra juodojoje zonoje.

Oficialios statistikos portalo nuotr.

„Rengėjams buvo aiškiai pasakytos taisyklės: negali būti nei koncertų, nei dar kažkokių kitokių dalykų, kas šiuo metu yra draudžiama šalyje. Bus organizuojamas atskiras susirinkimas su policijos atstovais ir organizatoriais stengiantis dar kartą paaiškinti, nes matome, kas darosi viešoje erdvėje ir kokie pradėti platinti kvietimai, kur užsimenama apie kažkokias koncertines programas ir panašiai. Nieko panašaus negali būti. O mes privalome laikytis įstatymų: Konstitucija garantuoja susirinkimo laisvę ir čia mes šioje vietoje nieko pakeisti negalime. Su rengėjais bus dar kartą kalbamasi apie tai, kas galima, o kas negalima“, – situaciją komentavo K. Vaitkevičius.

Maršo organizatoriai portalo žurnalistams teigė, kad visa „tiksli“ informacija apie mitingą yra patalpinta viešoje erdvėje, todėl plačiau komentuoti situacijos nepanoro.

Primename, kad visai neseniai visuomenėje kilo šaršalas dėl muzikos apdovanojimų M.A.M.A. Po nuvilnijusio renginio darbo netrūko ir policijai, ir epidemiologams. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) anksčiau informavo apie penkis apdovanojimuose dalyvavusius asmenis, kuriems vėliau buvo patvirtintas koronavirusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bone

bone portretas
Musiet Briuselis nori, kad visi uzsikrustume negyvai ir musu nebeliktu, jiems, mat populiacija pasaulio valdyti reikia.

Anonimas

Anonimas portretas
aplamai kam ten isvis varyt,nieko jus nepakeisit,be jusu ko nores ta ir darys,jiems vienodai jusu nuomone,taip jau trisdesimt metu tesesi, lai vaivorykstiniai tuose savo eisenose su vaivorykstinem velevom varo

Nigga

Nigga portretas
Pritariu šeimos maršui. Panieka visokiems iškrypėliams kurie bruka savo propaganda.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių