Quantcast

Devintosios Vilniaus regatos gretas praretino lietus

Pirmą rugsėjo šeštadienį Neries upės vandenys putojo ir kunkuliavo - juos skrodė tradicine tapusi Vilniaus regata, kuri vyko jau devintą kartą.

Sinoptikų numatytas lietus regatos dalyvių būrį šiemet gerokai praretino. Vilniaus sporto ir turizmo klubo „Regata“ ir Vilniaus miesto savivaldybės organizuojamame renginyje ketino dalyvauti apie 400 irkluojančių vilniečių ir sostinės svečių. Tačiau prapliupus lietui prie starto linijos stojo apie 240 entuziastų. Tuo tarpu pernai švietusi saulė pritraukė 330 plaukikų.

Į Vilniaus regatą susirinko ne tik tie, kurie nors kartą irklavo baidarę, kanoją ar kitą plaukimo priemonę, tačiau ir niekada valty nesėdėję. Nepaisant to, tokie „pradinukai“ labiausiai buvo užsidegę laimėti. Į nuotykį su tėvais leidosi ir keletas mažylių.

Nors dauguma dalyvių varžėsi išsinuomotomis plaukimo priemonėmis, išmoningi meistrai prie Vilniaus regatos prisijungė su savadarbiais plaustais. Prieš startą vieni kitus jie bandė įbauginti - esą laivuose įmontuoti slapti varikliai, plaustui kapanotis padeda naras, vėjo valūnėliai ar balionų puokštė. Lėčiausiai kepurnėjosi „piratų“ laivas, pagamintas iš faneros gabalų, kartono, senų plakatų ir drobės. Tačiau jis vienbalsiai buvo pripažintas įspūdingiausiu regatos eksponatu ir apdovanotas specialiuoju prizu.

Vilniaus regatos dalyviai varžėsi skirtingose kategorijoje, o patį geriausią rezultatą Vilniaus regatoje pasiekė Trakų Artūro Vietos sporto klubo narys Marius Butrimavičius. Jis 10 kilometrų atstumą nuo Vakakupių II paplūdimio iki Vingio parko pėsčiųjų tilto įveikė per 48 min. 48 s.

 


Šiame straipsnyje: vilniaus regataregataNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių