Quantcast

Dešimtą kartą bus įteiktos V.Jonuškaitės-Zaunienės premijos

Kovo 13 d., Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje dešimtąjį kartą bus įteiktos Vincės Jonuškaitės-Zaunienės premijos. Ta proga dainininkių konkurso laureatės vilniečiams padovanos koncertą, kuriame atliks operų arijas ir lietuvių liaudies dainas.

Vincė Jonuškaitė-Zaunienė (1901–1997) – mecosopranas, žinoma dainininkė, ilgametė Valstybės teatro Kaune solistė, sukūrusi 47 operų vaidmenis. Ji daug koncertavo Lietuvoje ir užsienyje, propaguodama ir lietuvių liaudies dainas. Buvo studenčių skaučių draugovės garbės narė.

Dainininkės premiją įsteigė Akademinio Skautų sąjūdžio Vydūno fondas (Čikaga), norėdamas pagerbti kultūros veikloje pasižymėjusią Akademinio skautų sąjūdžio garbės narę.

Vydūno fondas, įkurtas 1952 m. Čikagoje, JAV, jau daugiau kaip 50 metų remia lietuvius studentus, jaunimo organizacijas ir leidžia knygas istorinėmis temomis. Be jo konkursą ir koncertą organizuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademija, talkinant Studentų skautų organizacijai.

Koncertinėje konkurso programoje - XVII-XXI a. arijos, romansai, XX-XXI a. lietuvių kompozitoriaus kūriniai ir lietuvių liaudies dainos.

VIETA: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salė, Gedimino pr. 42, Vilnius.
LAIKAS: kovo 13 d. 18 val.
KAINA: nemokamai.


Šiame straipsnyje: Zaunienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių