Quantcast

Dėmesio: šį vakarą Vilniuje – galimybė pasiskiepyti antrąja „AstraZeneca“ vakcina

  • Teksto dydis:

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas pirmadienio popietę feisbuke pranešė, kad vakcinacijos centre „Litexpo“ likę nepanaudotų gamintojo „AstraZeneca“ vakcinų „Vaxzevria“ dozių. Tiesa, tąkart į vakcinacijos centrą reikėjo atvykti iki 15 val., o jau netrukus laisvų vietų nebeliko. Tačiau pirmadienio popietę K. Žukauskas informavo, kad visi norintys dar šįvakar pasiskiepyti antrąja gamintojo „AstraZeneca“ vakcinos doze, tai gali padaryti nuo 18 val.

„Atsiprašau, kad čia antrą kartą šiandien šokdinu, bet vakcinų neišpilsime. Šiandien nuo 18 val. likusias „AstraZeneca“ („Vaxzevria“) vakcinas leisime visiems norintiems kaip antrą dozę, jei nuo pirmosios praėjo bent 4 savaitės. Iki tol ir toliau kviečiame atvykti abiturientus (nuo 18 metų) pasiskiepyti antrąja „AstraZeneca“ doze. Bet jau dabar matome, kad aktyvumas mažokas, ir tikrai liks keli šimtai antros partijos atšildytų „AstraZeneca“ vakcinų (šiai akimirkai turime apie 500), todėl paskelbiame iš anksto, kad galėtumėte susiplanuoti ir nestresuojant atvykti į „Litexpo“, – socialiniame tinkle rašė mero patarėjas.

K. Žukausko feisbuko nuotr.

„Nežinau srautų, nepykite, jei kažkam neliks – bet anksčiau 18 val. nesiveržkite, apsauga neleis. Turėkite asmens dokumentų (vairuotojo pažymėjimas tinka). Dar svarbu pabrėžti, kad kuo vėlesnė antra „AstraZeneca“ dozė, tuo tvirtesnis imunitetas, todėl gerai įvertinkite, ar dabar jau labai reikia „AstraZeneca“ antros dozės, ar visgi neplanuojate užsienio kelionių artimiausiu metu ir galite palaukti“, – informavo K. Žukauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių