Quantcast

Pilaitės gyventojai – prieš Seimo ir Vyriausybės kišimąsi į savivaldą

Prie Vyriausybės trečiadienį įvyko piketas „Už valstybinę mokyklą Pilaitėje“. Piketo iniciatyvinės grupės nuomone, Seimas ir Vyriausybė atvirai kišasi į savivaldos reikalus ir, menkindami Vilniaus miesto savivaldybę, jos sprendimus, siekia iš valstybinio sklypo išstumti valstybinę mokyklą, kuri Pilaitės bendruomenei jau buvo pažadėta.

Iniciatyvinės grupės „Už valstybinę mokyklą Pilaitėje“ atstovas Paulius Jakutavičius teigė, kad nerimą kelia Seimo Švietimo ir mokslo komitete kylančios intencijos kištis į mokyklos statymo procesą, remiant arkivyskupijos stumiamą katalikiškos mokyklos idėją.

Antradienį Švietimo ir mokslo komitete kaip tik Pilaitės mokyklos klausimas buvo aptarinėjamas. P. Jakutavičiaus tai įvertino kaip Seimo kišimąsi į savivaldos reikalus.

P. Jakutavičius aiškino, kad organizuojamu piketu siekiama užbėgti už akių Seimo politikų siekiui perduoti sklypą arkivyskupijai ir taip iš Pilaitės gyventojų atimti tai, kas jau buvo pažadėta. P. Jakutavičius akcentavo, kad Savivaldybė tiek arkivyskupijai siųstu ir naujojo administracijos direktoriaus Povilo Poderskio pasirašytu laišku, tiek viešai patvirtino, kad planuojama statyti valstybinę ir pasaulietinę mokyklą. „Seimas negali kištis, ir tai yra pagrindinė piketo tema“, - pabrėžė iniciatyvinės grupės atstovas.

P. Jakutavičius priminė, kad ir Premjeras Saulius Skvernelis yra išsakęs palaikymą bažnyčios siekiams. Anot jo, spalio pabaigoje Pilaitėje rinkėjus lankęs Ministras Pirmininkas abejojo, kad Vilniaus savivaldybė pati yra pajėgi pastatyti mokyklą. Tuomet Ministras Pirmininkas, reaguodamas į pilaitiškių pastabas, kad valstybiniame sklype geriau statyti pasaulietinę mokyklą, retoriškai klausė: „Ką blogo jums Bažnyčia padarė?„

P. Jakutavičius teigė, kad politikų kalbos rodo, jog savivalda Lietuvoje neturi realios veiklos laisvės. „Mes turime tiesioginį valdžios kišimąsi į savivaldos reikalus ir mes turime protegavimą vienos iš religinių bendruomenių, kai šiuo atveju galioja nuostata, kad nėra valstybinės religijos“.

Tai pabrėždamas, P. Jakutavičius tvirtino, kad dėl to trečiadienį pikete keliama problema nėra lokali, aktuali tik Pilaitės gyventojams. Tai svarbus klausimas visiems Lietuvos piliečiams.

Piketo organizatoriai sakėsi Vyriausybei įteiksią reikalavimą sustabdyti puolimą prieš valstybinės mokyklos statybą Pilaitėje.

Trečiadienio pikete prie Vyriausybės rūmų susirinko apie šimtas protestuotojų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių