Quantcast

Dėl švedų filmo filmavimo rytoj bus uždaryta Raugyklos gatvė

  • Teksto dydis:

Vilniuje ryt, spalio 8 d.,  nuo 14 val. iki 1 valandos nakties bus uždaroma Raugyklos gatvė, kurioje vyks švedų filmo“ Džentelmenai ir gangsteriai“ filmavimo darbai. 

„Raugyklos gatvėje bus vaizduojama Švedija, o pokario Berlynas – Beatričės skersgatvyje. Tai Vilniui svarbus projektas, kuriame dalyvauja daugiau nei 700 žmonių. Filmo kūrybinė grupė iš anksto atsiprašo dėl visų galimų nepatogumų, kuriuos galite patirti pasiruošimo ar filmavimo metu“, - sako švedams padedančio Vilniaus kino biuro direktorė  Jūratė Pazikaitė.

Dėl filmavimo darbų taip pat trumpas bus stabdomas eismas spalio 15 d. 16-20 val.. prie pastato V.M. Putino g. 1, o spalio 17 d. 14-19 val. prie Trakų Vokės Tiškevičių dvaro.

Vienas iš filmo aktorių David Fukamachi Regnfors  sako, kad jam labai patinka dirbti Vilniuje. „Čia yra daugybė senų pastatų, kuriuos verta pamatyti, bei puikių kavinių. Negana to, man tikrai patinka šio miesto atmosfera. Atrodo, jog tai dinamiškas, sparčiai besikeičiantis miestas, kuriame nuolatos kažkas vyksta“, - sakė švedų aktorius.

Filmo istorija paremta kultinio švedų rašytojo Klaso Ostergreno knygomis „Džentelmenai“ ir „Gangsteriai“, ji prasideda 1967 m. ir tęsiasi iki šių dienų. Du draugai Henris ir Klasas, kartu su bičiuliais Leo ir Maud patiria įvairių nuotykių bei išgyvenimų: boksuojasi, ieško paslėptų lobių, gilinasi į senas pamirštas istorijas ir bando pasipriešinti režimui, kurį diktuoja slapti agentai, turtuoliai ir politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių