Quantcast

Dėl reportažo - mitingas prie LRT pastato

Piliečių grupė „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ protestavo prie Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pastato.

Anot protesto organizatorių, jie nesutinka su naujienų laidos „Panorama“ eteryje parodytu reportažu. Priekaištų išsakyta dėl to, kaip buvo pristatytas mitingas prieš vykdomą aukštojo mokslo reformą, praneša nacionalinis transliuotojas.

Anot LRT atstovų, kovo 10 d. dieną per LTV žinių laidas rodytas reportažas buvo parengtas laikantis objektyvumo ir doros žurnalistikos kriterijų.

Protesto dalyviai reikalavo galimybės tiesioginiame „Panoramos“ eteryje paneigti šmeižtą.

Su protestuojančias prie Lietuvos radijo ir televizijos pastato studentais susitiko Audrius Matonis, LTV naujienų tarnybos direktorius.

Viešame laiške LRT teigė, kad reportaže buvo atspindėtos tiek mitinguotojų, tiek ir jų kritikuotų mokslo ir studijos reformos sumanytojų bei vykdytojų pozicijos, neperšant transliuotojo nuomonės.

Protesto dalyviai sutinka, kad reportažas apie studentų mitingą prieš vykdomą aukštojo mokslo reformą prie Seimo buvo parengtas objektyviai, esą tik laidos vedėjas iškraipė mitingo idėją.


Šiame straipsnyje: mitingasreportažasLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių