Quantcast

Dėl Kalvarijų turgaus ateities verda politikų žodžių mūšis

Partijos „Tvarka ir teisingumas" (TT) atstovai - buvęs sostinės meras, o dabar europarlamentaras Juozas Imbrasas ir TT frakcijos vadovas savivaldybės taryboje Gediminas Rudžionis - kaltina dabartinę Vilniaus valdžią norint privatizuoti Kalvarijų turgų.

Tuo tarpu Vilniaus vicemeras, Liberalų ir centro partijos vadovas Gintautas Babravičius tokius kaltinimus kategoriškai atmeta ir teigia, kad J.Imbrasui gali grėsti bylos iškėlimas.

Anot G.Rudžionio, šiuo metu yra stengiamasi tyčia nerinkti turguje mokesčių, esą iš kai kurių prekybininkų jis visai neimamas, iš kitų imama tik pusę mokesčio. Tokiu būdu, jo teigimu, norima parodyti, kad Kalvarijų turgus dirba nepelningai.

„Sako, pelno nėra, bet kas mėnesį surinkdavo 60 tūkst. litų mokesčių į savivaldybės biudžetą. Tokiu būdu Kalvarijų turgus yra siunčiamas į bankrotą", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje tvirtino G.Rudžionis.

Pasak sostinės politiko, apie norą privatizuoti Kalvarijų turgų per liepos pabaigoje vykusį turgaus darbuotojų mitingą kalbėjo ir G.Babravičius.

Anot J.Imbraso, iš Vilniaus norima atimti istoriškai svarbią vietą, kuri vienydavo sostinės gyventojus.

Tuo tarpu sostinės vicemeras G.Babravičius tokius kaltinimus griežtai atmetė ir teigė, kad buvusiam Vilniaus vadovui gali būti iškelta byla.

„J.Imbrasui gal, gali taip atsitikti, kad bus iškelta kokia nors byla dėl to, kad jis taip ilgai nesiėmė priemonių šitam turgui sutvarkyti. Buvo ir teisėsaugos institucijoms, ir visuomenei, ir bet kam, kas nors kiek su juo susijęs, žinoma kriminalinė veikla, renkamos neteisėtos rinkliavos J.Imbraso valdymo laikais, nebuvo mokesčiai renkami", - tvirtino vicemeras.

Anot G.Babravičiaus apie Kalvarijų turgaus privatizavimą negali būti net kalbos.

„Šitas turgus niekada nebuvo ketinamas privatizuoti (...) Dabar nuo įmonės „Šnipiškių turgus" yra atskirta UAB „Kalvarijų turgus", kuri veikia dvi savaites. Dabar savivaldybėje žiūrėsime, ar mūsų prielaidos, kad ši institucija gali veikti žymiai efektyviau, pasitvirtins, ar ne. Jie pasitvirtins, tai ko gero net nespręsime klausimo dėl koncesijos, o jeigu nepasitvirtins, tai tada „maksimum" ką galim nagrinėti, tai klausimas dėl koncesijos", - tvirtino jis.

Liepos pabaigoje apie 200 Kalvarijų turgaus prekeivių buvo susirinkę prie savivaldybės pastato protestuodami prieš galimą turgaus privatizavimą.

Vilniaus meras Vilius Navickas yra teigęs, kad neaišku, koks likimas laukia Kalvarijų turgaus.

„Įkūrėme mažą efektyvią darbo grupę ir nuspręsime, ar ji bus privatizuojama, ar parduodama, ar koncesija, ar išnuomojama. Šita grupė paruoš viziją, o po to bus matyti", - yra sakęs liepos pabaigoje sostinės vadovas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių