Quantcast

Dėl geresnių kelių vilniečiams teks pakentėti spūstyse

Šiais metais duobės buvo remontuotos pusšimtyje Vilniaus miesto gatvių. Tačiau tai – tik pradžia. Didžiausi darbai kelininkų laukia pavasarį, kuomet nori nenori kamščių nepavyks išvengti.

Duobių miesto gatvėse pagausėja kiekvieną žiemą. Jos atsiranda dėl drėgmės, dangos senėjimo, intensyvaus transporto eismo, temperatūros pokyčių žiemos laikotarpiu pasikartojančių iki 50 kartų. Blogiausia padėtis tose gatvėse, kurių dangos yra 20–30 metų senumo ir kuriose – didelis transporto srautas. Tokių gatvių daugiausia Naujamiesčio, Kirtimų, Aukštųjų Panerių rajonuose.

„Sena asfalto danga ištrupa ne vieną kartą, todėl kai kuriose senose gatvėse duobės taisomos po keletą kartų per žiemą. Pavyzdžiui, Žirnių gatvėje duobes taisėme jau penkis kartus,“ – sakė Savivaldybės infrastruktūros projektų skyriaus vedėjas Gintautas Niaura.

Kur tiksliai bus taisomos gatvės prognozuoti neįmanoma. „Žiemos metu gatvės taisomos ten, kur atsiveria duobės, o kur šiandien ar rytoj atsivers duobė, aš tikrai negaliu pasakyti. Sužinome iš  gyventojų, avarinės tarnybos „Grinda“, troleibusų, autobusų parkų pranešimų apie atsivėrusias duobes, tuomet važiuojame ir tvarkome“, - kalbėjo G.Niaura.

Eismas dėl avarinių duobių paprastai nebūna ribojamas, tačiau pavasarį, kai tradiciškai bus tikrinama visų gatvių būklė, nepatogumų nepavyks išvengti. „Kai ateis pavasaris ir važiuosime viso miesto tvarkyti, tada kaip kasmet atsiras nepatenkintų, kad dėl kelio darbų didiname kamščius. Tačiau vienintelis dalykas, ką mes galime ir stengiamės daryti, tai reguliuoti tvarkymo darbus pagal kamščių laiką. Pavyzdžiui, Ukmergės gatvėje, ryte galime remontuoti tą pusę, kuri kyla į kalną, o ryte atvirkščiai“, - aiškino G.Niaura.

Siekiant nustatyti, kurioms gatvėms reikia skubiausios pagalbos, Savivaldybė prašo apie gatvėse atsiradusias pavojingas duobes  pranešti bendrovės „Grinda“ avarinei tarnybai tel. 215 21 12 ir perspėja vairuotojus, kad būtų atidūs ir gatvių atkarpose su irstančiomis dangomis važiuotų mažesniu greičiu.


Šiame straipsnyje: spūstysgatvių remontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių