Quantcast

Daugkartinis pasaulio čempionas A. Bižokas Lietuvai neabejingas

Pirmąjį vasaros sekmadienį ant sostinės parketo sukosi šokių pasaulio elitas. Elegancija tviskančiame "Vilnius Dance Festival 2013“ renginyje žiūrovai išvydo ir neseniai penktąjį kartą profesionalų klasikinių šokių konkurse triumfavusius Arūną Bižoką ir Katushą Demidovą.

Nuoširdi šypsena nuo tituluotojo Lietuvos šokėjo veido nedingo viso vakaro metu. A. Bižokas kartu su savo partnere K. Demidova ne tik dalyvavo parodomojoje programoje, tačiau buvo ir renginio konferansjė.

Kilniai misijai – iš trijų žemynų

Šeštąjį kartą Lietuvoje vykęs festivalis yra vienintelis tokio pobūdžio renginys šalyje, kuris dar kartą apjungė ne tik aukščiausios klasės šokėjus, bet ir mėgėjus bei neįgaliuosius.

Prie šios kilnios iniciatyvos svariausiai prisidėjo Lietuvos Pramoginių Šokių Asociacija (LPŠA) ir Pasaulinė Šokių Taryba (WDC), kuriai priklauso žymiausi Lietuvos šokėjai - Justinas Duknauskas, A. Bižokas ir šokių studija „Šokio harmonija“.

Pramoginių šokių festivalyje sulaukta porų net iš trijų pasaulio žemynų – Europos, JAV ir Honkongo.

Įvairialypis asortimentas

Pasak daugkartinio pasaulio čempiono, „Vilnius Dance Festival 2013“ ne tas renginys, kai užimta vieta yra svarbiausia: „Šiuo atveju daug svarbiau yra gerai ir prasmingai kartu praleistas laikas“, - pozityviai nusiteikęs pasakojo karjerą sportinių šokių klube „Sūkurys“ pradėjęs A. Bižokas.

„Šokiai – elitinis sportas, tačiau geriausi šokėjai yra kilę iš neturtingų šalių“, - dar vieną paradoksą atskleidė didžiausiuose pasaulio miestuose gyvenęs vilnietis.

Vilniuje įsikūrusi studija „Šokio harmonija“ nelieka abejinga įvairių šokių stiliams – „Solo Latino", Kalanetika, gatvės ir pramoginiai šokiai vaikams, suaugusiems ir profesionalams. Tai tik dalis to, ką šokių mėgėjams gali pasiūlyti aukščiausios prabos treneriai, dirbantys A. Bižoko įkurtoje šokių studijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaimo jurgis

kaimo jurgis portretas
klausimėlis rašinėlio autoriui: ar pažįstate žmones, kurie yra nuotraukoje?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių