Quantcast

Daugėja tiesioginių skrydžių iš Vilniaus

Iš Vilniaus oro uosto bus pasiekiamas Stokholmas, Amsterdamas, Berlynas, Kopenhaga

Artimiausiu metu padaugės tiesioginių skrydžių iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU). Jau susitarta dėl skrydžių į Švediją, Nyderlandus, Vokietiją ir Daniją, praneša Susisiekimo ministerija.

TVOU susitarė su Švedijos oro linijų bendrove „Skyways“ dėl tiesioginių skrydžių maršrutais Vilnius – Stokholmas - Vilnius, kurie vyks dvylika kartų per savaitę, Vilnius – Berlynas – Vilnius, kursuosiantys triskart per savaitę, Vilnius - Amsterdamas – Vilnius  - dešimt kartų per savaitę ir penkiskart per savaitę maršrutu Vilnius – Kopenhaga – Vilnius.
Tiesioginiai skrydžiai planuojami pradėti ne vėliau kaip gegužės 18 dieną.

„Tikslai nesikeičia – toliau dirbame, kad atsirastų tiesioginės oro linijos iš Vilniaus į Londoną, Paryžių, Romą, Barseloną, – sakį TVOU direktorius Tomas Vaišvila.

„Pertvarkėme oro uosto paslaugų kainodarą, pradedame vykdyti aktyvius  rinkodaros veiksmus. Mūsų strateginis tikslas - būti geriausiais Baltijos regione ne tik kainomis, bet ir paslaugų kokybe, lankstumu, skrydžių saugumu, kokybišku klientų aptarnavimu“, - sakė oro uosto direktorius.

Pasak T. Vaišvilos, oro susisiekimą, gal net skaudžiau nei kitas verslo sritis, palietė pasaulinė ekonomikos krizė – skrydžių sumažėjo ne tik iš Vilniaus, bet ir iš absoliučiai visų kitų pasaulio oro uostų. Oro linijų bendrovės pajuto, kad dėl ekonomikos nuosmukio sumažėjo skrydžių paklausa, aviakompanijos skaičiuoja nuostolius, bankrutuoja, atleidžia tūkstančius darbuotojų.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto generalinio direktoriaus teigimu, atkūrus susisiekimą su pagrindiniais Europos miestais, reikia stengtis, jog esami oro susisiekimo maršrutai išsilaikytų.  „Kartoju tai nuolat - tam reikia visų – valstybės struktūrų, turizmo, viešbučių verslo atstovų pastangų. Dabar oro susisiekimo bendrovės neabejodamos atsisako maršrutų, kurie nepelningi ir pritraukia mažiau keleivių“, – sako Vilniaus oro uosto vadovas Tomas Vaišvila. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių