Quantcast

Darbo saugą primins pirštinės

Vakar pasaulyje buvo minima Darbuotojų saugos ir sveikatos diena. Ją vilniečiams priminė konsultacijų bendrovė SDG, surengusi žaismingą prevencijos akciją.

Baltupio gatvės praeivius vakar rytą nustebino juos sveikinantys bendrovės SDG darbuotojai. Ryškiai apsirengę, laikydami minimai dienai skirtus plakatus vilniečiams jie dalijo darbo pirštines, pažymėtas specialiu lipduku.

Dovanų gavusiems žmonėms tokia šventė buvo naujiena, tačiau jie džiaugėsi neįprastai smagiai pradėję dieną. Akcija vyko dešimtyje Lietuvos miestų. Per valandą buvo išdalyta apie tūkstantį porų pirštinių.

Prevencijos akcija bendrovė SDG, teikianti paslaugas darbuotojų saugos ir sveikatos, darbo santykių srityje, siekė atkreipti dėmesį, kad saugia aplinka darbe turi rūpintis tiek darbdaviai, tiek patys darbuotojai.

"Norime atkreipti pačių darbuotojų dėmesį į tai, kad kartais "mažas" nusižengimas darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimams gali prišaukti didelę ir nepataisomą nelaimę. Ir ne tik darbdavys, bet ir pats darbuotojas yra atsakingas už savo sveikatą ir gyvybę", – teigė įmonės SDG generalinis direktorius Eduardas Jasas.

Kasmet pasaulyje daugiau kaip 2 mln. žmonių žūsta dėl nelaimingų atsitikimų darbe ar ligų, susijusių su darbu. Tai reiškia, kad per pusantrų metų išnyksta po šalį, gyventojų skaičiumi panašią į Lietuvą.

Bendrovė SDG dirba tam, kad ši statistika nebūtų tokia grėsminga. Pagrindinis jos tikslas – darbuotojų saugos ir sveikatos būklės įmonėse gerinimas. 2008 m. SDG pateko tarp 10 geriausių Europos įmonių, įvertintų Europos verslo apdovanojimu "Ruban d'Honneur" Už dėmesį klientams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetojas

stebetojas portretas
stengesi zmones
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių