Quantcast

Darbai truks iki rugsėjo

Vakarinio aplinkkelio II statybų etapo dalį vakar tikrinę sostinės valdžios vyrai gerai įvertino kelininkų darbą. Vis dėlto vilniečiams darbų keliamus nepatogumus teks kęsti bent iki rugsėjo.

Darbininkai sostinės merą Artūrą Zuoką ir vicemerą Romą Adomavičių tikino, kad pagrindiniai darbai bus baigti iki rugsėjo 1 d., kai mieste smarkiai išauga automobilių srautai. Šiuo metu dirbama dviem pamainomis – viena įprasta ir kita ilgesne.

"Versimės per galvą, tačiau iki rugsėjo 1 d. darbus baigsime", – tikino darbininkai.

"Jeigu taip bus iš tikrųjų ir jūs baigsite darbus iki rugsėjo 1 d., bus tikrai nuostabu. O mes taip pat kalbėsime ir su kitomis įmonėmis, kad jos taip pat dirbtų kaip ir jūs dirbate", – įmonės, tvarkančios Gariūnų tiltą, darbų vadovui suokė sostinės vicemeras R.Adomavičius.

Vicemeras "Vilniaus dienos" žurnalistams teigė, kad vakarinio aplinkkelio projekto kaina – per 160 mln. litų. Tačiau ši suma, anot R.Adomavičiaus, atsipirks ir vos atidarius aplinkkelį vairuotojai nedelsiant pajus jo teigiamą poveikį miesto transporto sistemai.

"Vien Gariūnų tiltą sutvarkyti kainuos per 10 mln. litų, šios gatvės ruožas – dar 34 mln. litų, tačiau tai – ilgaamžė investicija. Manau, kad sutvarkyti keliai be papildomų remontų bus tinkami naudoti mažiausiai 20 metų, o jų buvimas išspręs daugelį transporto judėjimo bėdų. Pietinis aplinkkelis davė teigiamą efektą, o vakarinio aplinkkelio efektas bus dar didesnis", – teigė vicemeras.

Iš pradžių aplinkkelis pradėtas tiesti vien savivaldybės lėšomis, tačiau sausio pabaigoje II vakarinio aplinkkelio statybų etapas iš dalies finansuojamas Susisiekimo ministerijos iš ES struktūrinių fondų gautomis lėšomis.

Vakarinis aplinkkelis tiesiamas Lazdynų, Karoliniškių ir Pilaitės mikrorajonuose Ukmergės plento link.

II etapu bus nutiestas ruožas nuo L.Asanavičiūtės iki Ozo gatvės. Bus nutiesta 2,84 km naujo kelio, pastatytos dviejų lygių sankryžos ir du viadukai. Palei aplinkkelio ruožą bus įrengti modernūs šviestuvai, kuriems elektrą gamins autonominės saulės ir vėjo energijos jėgainės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių