Quantcast

Dalis ministerijų miestelio planavimo patikėta su Vilniaus mero žmona siejamai įmonei

  • Teksto dydis:

Būsimo ministerijų miestelio Vilniuje, Goštauto gatvėje, pirmojo etapo projektinių pasiūlymų rengimą patikėjus bendrovei „Do Architects“, kurios viena iš akcininkių yra sostinės mero Remigijaus Šimašiaus sutuoktinė Gilma Teodora Gylytė, architektai kelia klausimus dėl šio projekto skaidrumo, antradienį rašo portalas „Delfi“.

Anot jo, architektai abejoja, ar su Vilniaus mero žmona siejama bendrovė neturės išskirtinių sąlygų, neįgaus dominuojančios padėties kitų etapų atžvilgiu, nes kiti dalyviai turės taikytis prie pirmojo etapo metu parengtos architektūrinės vizijos.

Kaip kovo pabaigoje pranešė Turto bankas, pirmojo etapo – pastato A. Goštauto gatvės 11 – kapitalinio  remonto projektinius pasiūlymus „Do Architects“ iki balandžio pabaigos parengs už 80 tūkst. eurų, įmonė pasirinkta laimėjusi konkursą ir pasiūliusi mažiausią kainą.

Registrų centro duomenimis, G. T. Gylytė yra viena iš penkių „Do Architects“ akcininkų, kurie akcijas valdo lygiomis dalimis.

Viso būsimo ministerijų miestelio architektūrinį konkursą organizuos Lietuvos architektų sąjunga, šią paslaugą ji teiks už 64,7 tūkst. eurų. Planuojama, kad kvartalo architektūrinis konkursas bus paskelbtas liepą. Jo laimėtojas pateiks viziją, kaip turėtų atrodyti  būsimas kompleksas.

Turto bankas skelbė, kad pirmojo etapo projektiniai pasiūlymai atskirai rengiami siekiant paspartinti darbus ir finansuoti būsimus etapus.

Sausį Vyriausybė pritarė beveik 170 mln. eurų preliminarios vertės valstybės pastatų komplekso Vilniaus centre pertvarkai, į buvusius mokslinių tyrimų institutų pastatus iki 2028 metų perkeliant dalį ministerijų bei kitų įstaigų, o atlaisvintus jų pastatus parduodant.

Taip pat pritarta ir šalia Neries esančio kvartalo pertvarkos koncepcijai.

Pasak Turto banko, čia 2025 metų pirmąjį ketvirtį turėtų persikelti trys ministerijos – Sveikatos apsaugos, Žemės ūkio ir Susiekimo. Perkėlus ministerijas ir pardavus jų dabartines patalpas būtų užtikrintas finansavimas tolesniam projekto vystymui. Preliminari pirmojo etapo vertė siekia apie 16 mln. eurų. 

Apie 170 mln. eurų vertės administracinio kvartalo A. Goštauto gatvėje pertvarką ketinama baigti 2028-aisiais.

Kvartale taip pat turėtų įsikurti Finansų, Aplinkos, Ekonomikos ir inovacijų, Energetikos, Teisingumo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, taip pat dalis kitų įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bigcatwar

bigcatwar portretas
..zmona ne gimine..Galima sudaryti gauja..

"gyvulių" ūkis

"gyvulių" ūkis portretas
Pakeitė seną "kumele" i naują ir "joja" toliau. Tik sukurus ši "tvartą", progai esant pabėgs i užsienį "tvartą" palikes ,užtat eiliniai dundukai gyns jo ir kitų "tvartus"pervadinus juos į skambų pavadinimą "Lietuvą".

taigi

taigi portretas
viskas pas mus po senovei, naujoji politikų karta mokosi iš tėvų, o tėvai mokęsi iš ssrs. Nieko naujo. Taigi mokekite mokescius, kaip sako politkai, tie mokesciai eina i mokyklas, darželius, sveikata, kariuomene ir....:d.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių