Quantcast

Dainuojamosios poezijos koncertas - debiutas su tęsiniu

Gegužės 8 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namuose vyksiančiame tradiciniame Dainuojamosios poezijos svetainės koncerte dalyvaus žinomi aktoriai – vienas iš trupės „Teatriukas” narių Žilvinas Ramanauskas ir Giedrius Arbačiauskas.

Ž. Ramanauskas, neatskiriama vaikų ir tėvelių pamėgtos aktorių trupės „Teatriukas” dalis, pirmą kartą surengs savo solinį koncertą. Dauguma jo skurtų dainų skamba „Teatriuko” repertuare. Tačiau trupėje jisai jaučiasi daugiau kūrėjas, nei atlikėjas. Aktorius dainas su gitara pradėjo kurti dar besimokydamas paskutinėse vidurinės mokyklos klasėse. Žilvino dainos, anot jo paties, tai – ekspromtai, atėję iš vieno ar kito jausmo, kuris tuo metu neduoda ramybės. Dabartiniame gyvenime jos kartais atrodo juokingai, o kartais ir naiviai.” Kai kurios jų atlikėjui primena momentus, kuomet tikrai savo rankose laikė laimės paukštę... Iš šiandien jos padeda ieškoti.

Aktoriaus Ž. Ramanausko dainuojamosios poezijos autoritetai yra V. Vysockis, V. Kernagis, O. Ditkovskis, J. Erlickas.

Pastarąjį myli dėl jautrumo poezijoje, kuris dažnai lieka nepastabėtas, V. Vysockį – dėl erdvės, ekstremalios situacijos, žmogaus galimybių ribos, kūrybos prasmės. O. Ditkovskis jį įkvėpia savimi, savo natūra, o V. Kernagis Žilvinui suteikia adrenalino, optimizmo. „Mėgstu kūryboje ir kuriančiuose žmonėse tikrumą ir tiesumą, kuomet kuriantis žmogus nesislepia po kanonais, štampais, tradicijomis, ženklais, poza. Aš ir pats visada siekiu būti tikras” – sako Ž. Ramanauskas. 

Giedrius Arbačiauskas, dainuosiantis kitoje koncerto dalyje, dažnas Dainuojamosios poezijos koncertų dalyvis. Praeitais metais jis kartu su žmona Agne išleido pirmąją savo kompaktinę plokštelę „Vienaragis”. Aktorius daugeliui pažįstamas iš vaidmenų spektakliuose teatre, lietuviškuose serialuose arba... „Dvyračio žyniose” (vaidina mūsų šalies Prezidentą). Savo dainoms renkasi mūsų, lietuvių bei kitų šalių poetų tekstus: nuo Širvio iki Čestertono. Yra parašęs dainų ir pagal savo poeziją.

Dainuojamosios poezijos svetainės koncertai Vilniaus mokytojų namuose rengiami nuo 2001 metų. Šį sezoną dar numatyti du – kitą penktadienį, gegužės 15 d. dalyvaus grupė „Stipriai kitaip”, o paskutiniame sezono koncerte birželio 5 d. vienam iš jau atlikėjų trečią kartą bus įteikta Sauliaus Mykolaičio vardo premija už ryškiausią sezono debiutą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių