Quantcast

Per Dainų šventę Vilniuje dirbs 1070 pareigūnų daugiau

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko, Dainų šventė policijai, kaip ir visiems šalies gyventojams, turi išskirtinę reikšmę, todėl savo pareigas atlikti yra ruošiamasi intensyviai ir planingai.

Vadovaujantis parengtais viešosios tvarkos palaikymo, žmonių ir eismo saugumo užtikrinimo planais, per šventinę savaitę įprastai dirbančias pajėgas sustiprins dar 900 policijos ir 170 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Daugiausiai dėmesio bus skiriama šventės renginių, koncertų ir jų repeticijų, atvykusių šventės dalyvių apsistojimo vietoms saugoti, nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevencijai.

Didžiausias visą parą truksiančio pareigūnų darbo intensyvumas numatomas antrajai šventinių dienų pusei.

Šventinių rengnių metu sostinėje taip pat budės du, viešosios tvarkos palaikymui masiniuose renginiuose pritaikyti Mobiliojo Operatyvaus valdymo padalinio mikroautobusai. Šiose transporto priemonėse įrengta pažeidėjų laikino sulaikymo patalpa, kompiuterizuota darbo vieta, leidžianti pareigūnams prisijungti prie duomenų bazių ir kitų skaitmeninių laikmenų, pristatytų (sulaikytų) asmenų fotografavimo ir daktilaskopavimo įranga.

Tikimasi, kad tai padės valdyti policijos pajėgas ir tvarkyti reikiamą informaciją, operatyviau reaguoti į pastebėtus teisės pažeidimus, užtikrins galimybę neatidėliotinai priimti ir registruoti piliečių pareiškimus, jei reikės – teiks neatidėliotiną pagalbą.

Į Dainų šventę laukiama atvykstant 40 tūkst. šventės dalyvių ir apie 150 tūkst. miesto svečių.

K. Lančinskas vilniečių prašo pasistengti ir Dainų šventės metu būti ypač tolerantiškais ir rūpestingais miesto šeimininkais, padėti bei patarti aplinkiniams, stropiai paisyti teisės aktų nustatytų reikalavimų ir vengti nereikalingų nesusipratimų.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UNESCO žmonijos nematerialaus ir žodinio paveldo šedevru paskelbtas renginys - „Dainų šventė“ prasidės trečiadienį liepos pirmąją.

„Dainų šventės“ programą rasite ČIA


Šiame straipsnyje: dainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių