Quantcast

Dainų šventė: vilniečiai išmoko linksmintis ramiai?

Vilniečiai ir sostinės svečiai, atrodo, išmoko linksmintis ramiai. Didesnių nusikaltimų išvengiama jau ne per pirmas šventes – vos keli incidentai buvo užregistruoti per Jonines, nieko baisaus neįvyko „Tebūnie naktis“ renginių metu. Ramiai, pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininko Vytauto Grašio, praėjo ir Lietuvos tūkstantmečiui skirtos dainų šventės „Amžių sutartinė“ renginiai.

Šventę pradėjo kišenvagis

Liepos 1–6 dienomis Bendrasis pagalbos centras užfiksavo tik apie dešimt įvykių vienaip ar kitaip susijusių su Dainų šventės dalyvių, jų turimo turto saugumu ar įvykdytais teisės pažeidimais.

Pirmasis incidentas, užfiksuotas dar prieš oficialių renginių pradžią, kai dauguma dalyvių dar tik rinkosi į Vilnių.

Antradienio naktį V.Kudirkos aikštėje policijos pareigūnai sugavo kišenvagį. Apie 3.05 val. vaizdo kameromis buvo pastebėtas įtartinai besielgiantis vyras. Netrukus pareigūnai pamatė, kaip jis prisiartino prie vieno aikštėje buvusio vyro ir įkišo ranką į jo kišenę. Atvykę patruliai 20 metų vilnietį E.F. sulaikė nusikaltimo vietoje.

Incidentai nakvynės vietose

Liepos 4-osios naktį garsiai iš Senvagės mokyklos sklindanti muzika papiktino Ratnyčios gatvės gyventoją. Atvykus policijos pareigūnams, šventės dalyviams teko nutraukti vėlyvą repeticiją. Tą pačią naktį (apie 23 val.) policininkai buvo kviečiami į Žaros vidurinę mokyklą. Joje apsistoję dainų šventės dalyviai skundėsi, jog jų ramybę trikdo nepilnamečiai vilniečiai.

„Po vidurnakčio, jau liepos 5-ąją, nusiskundimų dėl šventės dalyvių ramybę trikdančio vietos jaunimo ir mokyklose įsikūrusių šventės dalyvių keliamo triukšmo būta kiek daugiau, tačiau didesnių incidentų išvengta – vienos mokyklos langai apmėtyti kiaušiniais, kitoje dužo langų stiklai“, - kalbėjo V.Grašys.

Liepos 6-osios naktį (00.33 val.) policijos budėtojams pranešta apie vagystę iš buto, kuriame buvo apsistojęs Australijos lietuvis. Nuo ilgapirščių nukentėjo ir iš Šilutės rajono atvykę dainų šventės dalyviai. Šeštadienį tarp 14.30 ir 17 val. Karoliniškių gimnazijoje, kur jie buvo apsistoję, vagys išstūmė plastikinį lango stiklą ir nušvilpė keturių dalyvių mobiliuosius telefonus, 100 litų bei vieną banko kortelę.

Alus liejosi laisvai

Pasak V.Grašio, didžiųjų renginių metu savivaldybė buvo davusi leidimą prekiauti alkoholiu, todėl žmonės dėl girtavimo viešoje vietoje nebuvo baudžiami. Vis dėlto keletas Administracinių teisės pažeidimų protokolų dėl to buvo surašyti. „Žmonės buvo pagauti vartojantys alkoholinius gėrimus šventinių renginių prieigose“, - paaiškino Viešosios tvarkos valdybos viršininkas.

Taip pat buvo surašyti keli Administracinės teisės pažeidimų protokolai dėl chuliganizmo. Tarp jų ir sekamdienį, apie 11.15 val. tualeto neradusiems ir šalia Vyriausybės rūmų nusišlapinusiems dviems Lenkijos piliečiams.

Vilniuje vykusios Lietuvos tūkstantmečio dainų šventės „Amžių sutartinė“ metu viešąją tvarką užtikrino beveik 1000 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų daugiau nei įprastomis dienomis.


Šiame straipsnyje: dainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių