Quantcast

COVID-19 Vilniaus mokykloje: užsikrėtė du moksleiviai

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje COVID-19 nustatyta dviem moksleiviams, informavo mokyklos direktoriaus pavaduotoja.

Individualiai moksleiviai tirti po to, kai savaitgalį pranešta apie du teigiamus kaupinių atsakymus. Iš viso tirti 167 kaupiniai, likusiųjų atsakymai – neigiami.

„Padarius PGR testus iš nosiaryklės, tai buvo po vieną teigiamą atsakymą – viename kaupinyje vienas ir kitame kaupinyje vienas“, – BNS pirmadienį sakė Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Paurytė.

Anot jos, dėl to dvi savaites į nuotolinį ugdymą grįžta dvi pradinukų klasės.

„Vieni – antrokai, kiti – trečiokai“, – kalbėjo mokyklos atstovė.

Pasak J. Paurytės, abiejų klasių moksleiviai buvo ugdomi skirtinguose pastatuose.

„Mūsų mokykla išsidėsčiusi per tris pastatus, tai viename pastate vienos klasės vienas kaupinys buvo teigiamas ir kitame pastate kitos klasės kaupinys buvo teigiamas“, – kalbėjo ji.

Direktoriaus pavaduotoja sakė, kad šiuo metu mokykloje gyvai mokosi 652 pradinukai iš maždaug 800.

Į Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnaziją didžioji dalis pradinukų sugrįžo vasario pabaigoje, kai Vyriausybė Vilniui leido savo nuožiūra pasirinkti mokyklas, kuriose taikant kaupinių testavimą būtų galima atnaujinti kontaktinį pradinių klasių ugdymą.

Tris savaites ugdymas sostinėje buvo leidžiamas tik šioje mokykloje, šią savaitę prie Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos prisijungia „Vyturio“ pradinė mokykla, Baltupių gimnazija ir Jono Basanavičiaus progimnazija.

Be kita ko, Vyriausybė praėjusią savaitę leido atnaujinti kontaktinį pradinukų ugdymą dar 25-iose šalies savivaldybėse, taikant COVID-19 kaupinių testavimo metodą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, taip pat norą prisijungti prie iniciatyvos pareiškė apie 60 įstaigų. Svarstoma, kad dalis jų taip pat atsiverti galėtų dar šią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Kodėl ne šimtas tik du
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių