Quantcast

Čigonai: statiniai nelegalūs, bet tai - ne A.Zuoko reikalas

Romai įsitikinę, kad į taborą atvykęs ir pažadėjęs jį nugriauti sostinės meras kaupia sau politinį kapitalą.

Sostinės savivaldybė remdamasi teismo nutartimi pirmadienį planuoja Kirtimų tabore, Čigonų gatvėje nugriauti trys nelegalius statinius.

Vilniaus meras Artūras Zuokas ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas šiandien lankėsi Kirtimų tabore, kur apžiūrėjo kitos savaitės pradžioje planuojamus nugriauti negyvenamus namus. Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“, kaip viena iš samdomų rangovų, taip pat atliks griovimo darbus.

„Sveikinu Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbą tabore, dėl ko akivaizdžiai mažėja kriminalinių nusikaltimų, aktyviai veikiama stabdant prekybą narkotikais ir palaikant viešąją tvarką“, - savivaldybės tinklalapyje cituojamas A. Zuokas.

Romai įsitikinę, kad į taborą atvykęs ir pažadėjęs jį pirmadienį nugriauti sostinės meras kaupia sau politinį kapitalą. Romų visuomenės centro direktorė Svetlana Novopolskaja mero žygį vadina pigia reklama.

„Tiesa yra tokia, kad į 2009 m. kai kurių tabore esančių namų atžvilgiu buvo priimtas sprendimas juos nugriauti. Pareiškėjas šioje byloje buvo Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija. Antstolis įteikė reikalavimą pradėti vykdyti teismo nutartį ir čia lyg iš po žemių tabore išdygo A.Zuokas“, - dėstė S.Novopolskaja.

Pašnekovė stebėjosi kodėl meras staiga susirūpino taboro likimu ir užsimanė tučtuojau – pirmadienį pradėti griovimo darbus. Moters nuomone, tai tik bandymas svetimos nelaimės sąskaita susikrauti sau politinį kapitalą.

„Taip mes sutinkame, kad tie statiniai nelegalūs, tačiau tai ne priežastis sulaukti didžiausių šalčių ir tuomet mesti žmones į gatvę. Mes jau buvome susitikę su Statybų inspekcijos atstovais ir šie pažadėjo, kad griovimo darbai nukeliami iki pavasario. Pavasarį ir patys galėsime nusigriauti“, - pabrėžė S.Novopolskaja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

............

............ portretas
o tai gal jūsų nepraustaburnių reikalas? von iš Lietuvos.. Lietuva lietuvių ir jei jie neturi jokių nuolaidų ir turi paisyt istatymų, tai jūs juo labiau.. nepatinka, varykit i visas keturias puses
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių