Quantcast

Cigarečių prekeivės nesumokėjo jau apie 400 tūkst. litų baudų

Trečiadienį Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnai eilinį kartą apsilankė Kalvarijų turgavietėje. Taip pat, tikrinant gautą informaciją apie neteisėtą prekybą falsifikuotu alkoholiu ir kontrabandiniais tabako gaminiais, patikrintos ir jos prieigos.

Kalvarijų turgavietėje bei jos prieigose išaiškinti du neteisėtos prekybos kontrabandiniais tabako gaminiais atvejai, taip pat surašyta 30 administracinių teisės pažeidimų protokolų dėl Savivaldybių tarybų patvirtintų prekybos turgavietėse taisyklių pažeidimų. Už tai pažeidėjai yra baudžiami 20 – 100 litų baudomis.

Neuniformuotiems policijos pareigūnams, eilinį kartą įkliuvo ir cigaretėmis „Saint George “ be banderolių prekiaujančios V.A. ir Z.A.. Pas jas rasta ir paimta 70 pakelių kontrabandinių cigarečių. Pažeidėjoms surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką. Moterims gresia naudos nuo 20 tūkst. iki 50 tūkst. litų ir šių prekių konfiskavimas.

Tačiau panašu, kad šie pinigai valstybės biudžeto niekada nepapildys. Z.A. už neteisėtą prakybą kontrabandiniais tabako gaminiais sulaikoma jau 36-ąjį kartą. Iš viso jai jau skirta baudų daugiau nei 250 tūkst. litų sumai. V.A. policijos pareigūnams įkliuvo 43-ią kartą., bendra jai skirtų baudų suma – 150 tūks. litų.

Pasak sostinės 1-ojo policijos komisariato pareigūnų, šios moterys turi vaikų, niekur nedirba, viena iš jų yra invalide, todėl teismas jas nubaudžia, o šios lyg niekur nieko grįžta į įprastinę „darbo“ vietą. Turto jos neturi, todėl išieškoti baudų neįmanoma.

Trečiadienį taip pat buvo tikrinami ir Kalvarijų gatvėje esantys butai. Net trijuose jų buvo rasta ir paimta virš 10 litrų skysčio, turinčio alkoholio kvapą, 200 pakelių kontrabandinių tabako gaminių. Įtariamai nelegalus alkoholis perduotas ekspertizei. Dėl šių įvykių pradėtas tyrimas. Nelegalų alkoholį savo namuose laikiusiems piliečiams gali būti skirtos baudos nuo 500 iki 2000 litų.


Šiame straipsnyje: Kalvarijų turgusIM121483222

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių