Quantcast

Centralizuotai šildomas Vilnius – tarp efektyviausių pasaulio miestų

  • Teksto dydis:

Vilnius yra pavyzdinis miestas pagal centralizuoto šilumos tiekimo mastą bei efektyvumą ir rikiuojasi tarp 45 pasaulio miestų–čempionų šioje srityje.

Šalia Tokijo, Honkongo, Seulo, Dubajaus, Toronto, Sietlo, Londono, Paryžiaus, Frankfurto, Oslo, Kopenhagos ir kitų efektyviausių planetos miestų Vilnių pastatė Jungtinių Tautų aplinkosaugos programa, parengusi studiją „Centralizuotas energijos tiekimas miestuose“. Šis tyrimas buvo atliktas bendradarbiaujant su Danijos Vyriausybe.

„Galime tik džiaugtis, kad gyvename mieste, kurio šilumos ūkis tarptautiniu mastu vertinamas pačiais aukščiausiais balais. Tai – svarbus įvertinimas Vilniui, kurio modernios šilumos sistemos savo efektyvumu prilygsta progresyviausiems planetos miestams, labiau ekonomiškai pažengusioms šalims“, - sakė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Jis atkreipė dėmesį, kad Vilnius energetikos čempionų sąraše yra vienintelis miestas tarp Baltijos šalių.

Iš buvusio Sovietų sąjungos bloko valstybių be Vilniaus tarp efektyviausių miestų pateko tik Armėnijos sostinė Jerevanas. Čempionams priskirti du kaimyninės Lenkijos miestai: Varšuva ir Lodzė.

Jungtinių Tautų aplinkosaugos programos (UNEP) vertinimu, daugiausiai – po tris miestus, kuriuose centralizuota šiluma tiekiama efektyviausiai, turi Švedija, JAV ir Kanada. Po 2 čempionus turi Kinija ir Europos valstybės: Norvegija, Danija, Vokietija, Prancūzija, Italija, Olandija.

Jungtinių Tautų aplinkosaugos programa šią studiją atliko per dvejus metus. Tyrėjai vadovavosi įvairiais informacijos šaltiniais, apklausė miestų atstovus ir energetikos sektoriaus darbuotojus, finansininkus, konsultavosi su 150 ekspertų iš 65 skirtingų valstybių, rėmėsi miestų planavimo dokumentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prokuroras

prokuroras portretas
gal pabandom to Stasiuno pajamas patikrint-gal tikrai kai ka rastumem -nes tokius vejus rasyt kai zmones yra PRIVERSTINAI apiplesinejami turetu BUTI normaliam zmogui GEDA.

petras

petras portretas
Vilnius centralizuoto šilumos tiekimo kaina, pagal gyventoju pajamas, yra cempionas

jeigu taip efektyvu

jeigu taip efektyvu portretas
tai kodel tokia kaina?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių