Quantcast

Buvusioje „Lietuvos geležinkelių“ būstinėje Vilniuje įsikurs aštuonios valstybės įstaigos

  • Teksto dydis:

Buvusioje „Lietuvos geležinkelių“ būstinėje sostinėje įsikurs aštuonios valstybės įstaigos, penktadienį pranešė Turto bankas.

Mindaugo gatvėje esančiame pastate veiks Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba, Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba, Valstybinis patentų biuras, Valstybinė darbo inspekcija, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, Lietuvos standartizacijos departamentas, Ekstremalių sveikatai situacijų centras ir Lietuvos energetikos agentūra.

Projektavimo darbus tikimasi baigti šių metų rudenį, statybų leidimą planuojama gauti šiemet.

Pasak pranešimo, projekto vertė turėtų paaiškėti parengus techninį projektą, o galutinė pastato pritaikymo ir atnaujinimo darbų kaina – po rangos konkurso, kurį planuojama paskelbti dar šiais metais. Rangos darbus pradėti planuojama kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Atnaujinant pastatą, bus perplanuotos ir suremontuotos patalpos, modernizuota vėdinimo sistema, naujai įrengtos kondicionavimo, elektros ir interneto ryšio sistemos. Visos sistemos bus automatizuotos, pastatas pritaikytas žmonėms turintiems individualių poreikių, planuojama įrengti ir elektromobilių įkrovimo stoteles.

Įstaigoms persikrausčius į pastatą, dalis laisvų patalpų bus parduodamos.

Iš viso planuojama parduoti apie 9,8 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpų, kurių vidutinė vertė, remiantis Registrų centro įvertinimu, yra apie 7,6 mln. eurų. Šios lėšos iš dalies bus panaudotos Mindaugo gatvėje esančio pastato remonto išlaidoms padengti, taip pat bus skirtos kitiems valstybės turto atnaujinimo projektams.

Mindaugo gatvėje esantis pastatas iki 2021-ųjų pavasario, kai jį Turto bankui perdavė „Lietuvos geležinkelių“ grupė, buvo naudojamas geležinkelius administruojančių įstaigų reikmėms.

Valstybei priklausantis pastatas 2003 metais buvo įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Pastatą projektavo Lenkijoje gimęs ir Vilniuje gyvenęs architektas Tadeušas Rostvorovskis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Dar vizualinės taršos tarnybą prijunkite. Nes bjaurios Vilniaus merginos ir moterys su ūsais ir degtuko storumo kaulėtom kojelėmis bei kūnais primenančiais išmatų bačką jau išgarsino miestą kaip išsigimėlių per didelę koncentraciją. Ir prie yo paties jas į sunkius darbys varykit, gatvių šluot, akmenų kilnoti. Nes tokio sudėjimo padarai nuo amžių Vilniuje buvo naudojami ar pajuokai kokiam cirke išstatyti, ar juoda darbų darbui. O jūs tokius gyvulius į tarnybas ir valdymas įdarbino. Juk tie gyvuliai idiotai. Jie negali nei dirbt, nei funkcionuot kaip normalus žmonės.

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau butu dali ministeriju iskelti i Klaipeda ar net Kauna.

tiksinti bomba

tiksinti bomba portretas
Lietuvos geležinkeliai vadovavosi to laiko tradicijom, tik neseniai viskas pradėjo keistis, gerai patikrinkit pastatus nuo visokių blakučių, erkučių...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių