Quantcast

Buvęs Vilniaus meras V.Navickas iš valstybės nori prisiteisti milijoną litų

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip dvejus metus įrodinėjęs, kad nepiktnaudžiavo tarnyba ir nesikišo į valstybės tarnautojo veiklą, buvęs Vilniaus meras Vilius Navickas iš valstybės sieks prisiteisti milijoną litų.

Išteisintas buvęs miesto vadovas nusprendė pats bylinėtis su valstybe ir prokuratūra, praneša dienraštis "Lietuvos rytas". Pats V.Navickas tvirtina, jog teismui patenkinus jo ieškinį visus priteistus pinigus paaukotų labdarai.

"Ne pinigų man reikia, o asmeniniu pavyzdžiu parodyti, kad negalima leisti teisėsaugai politikuoti ir savavaliauti, žeminti žmogaus orumą", - dienraštis cituoja buvusį sostinės merą.

Vilniaus apygardos teismas birželį paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį piktnaudžiavimu ir kišimusi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą kaltintam buvusiam sostinės merui V.Navickui.

Vilniaus apylinkės prokuratūra siekė, kad eksmeras būtų pripažintas kaltu ir nubaustas pinigine bauda. Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad prokuratūros skundas atmetamas kaip nepagrįstas. Po Vilniaus apygardos teismo nutarties išteisinamasis nuosprendis V. Navickui įsiteisėjo.

Ikiteisminis tyrimas byloje pradėtas 2010 metų rugsėjį paskelbus slapta darytus įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip tuometinis Vilniaus miesto meras tuometinį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą ragino priimti Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams palankius sprendimus. Šiuose įrašuose V. Navickas teigė, kad valdančiajai partijai naudingus patikrinimus reikia atlikti per tris dienas, o nenaudingus - per trejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pupuliui

pupuliui portretas
fuck your
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių