Quantcast

Buvęs Vilniaus meras V. Navickas su komanda pašalintas iš rinkimų

Buvęs sostinės meras Vilius Navickas, siekęs savivaldos rinkimuose dalyvauti su rinkimų komitetu „Vilnius gali“, pašalintas iš rinkimų kovos.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nutarė neregistruoti šio rinkimų komiteto keliamo kandidatų sąrašo, nes jame nebeliko minimalaus privalomo žmonių skaičiaus.

Įstatymas numato, kad savivaldybių tarybų rinkimuose keliamame sąraše kandidatų negali būti mažiau negu pusė renkamų tos savivaldybės tarybos narių. Vilniuje renkamas 51 politikas, tad kandidatų sąraše privalo būti ne mažiau kaip 26.

Kaip BNS sakė rinkimų komiteto „Vilnius gali“ koordinatorė Rita Latvytė, iš jų sąrašo išbraukti du kandidatai – vienas per vėlai deklaravo gyvenamąją vietą sostinėje, kitas anketoje nenurodė, kad yra teistas.

Neregistravus sąrašo, rinkimuose negali dalyvauti ir jo kandidatas į merus V. Navickas. Mat jis nesiregistravo atskiru politinės kampanijos dalyviu.

V. Navickas sostinės mero pareigas ėjo 2009 – 2010 metais. Tuomet jis atstovavo Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams.

R. Latvytė BNS sakė, kad komitetas skųs teismui VRK sprendimą. Anot jos, bus skundžiama Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostata, nesuteikianti galimybės komitetams jungtis į koalicijas, nors partijoms tai daryti leidžiama.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lovys

lovys portretas
tas kuris turi sedet cypej uz nuopelnus vilniui norejo eiti i rinkimus va demokratijos pasekmes

FUCK

FUCK portretas
YOU

dar karta valio

dar karta valio portretas
Kaip smagu kaip saunu VALIO VALIO VALIO Vilnieciai gali laimingi triumfuoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių