Quantcast

Buvęs fontanas prie Seimo rūmų šiek tiek pagražės

Seimui dar šiemet ketinant iš miesto perimti prie jo esantį buvusį fontaną, Vilniaus valdžia žada iki rugpjūčio pabaigos jį kiek atnaujinti. Darbus atliks savivaldybės įmonė „Grinda“.

„Aplink tą fontaną, kur pabyrėjusios keletas plytelių ir patį piramidės tentą miestas atnaujins. Pakeisime į naują, nes jis nusilupęs. Artimiausiu metu, per kelias savaites“, –  BNS teigė Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus patarėjas Arūnas Visockas BNS sakė, kad apatinė neveikiančio fontano terasa bus užpilta akmenukais, kad „neaugtų  žolė“. Vandens rezervuaras, kuriame pasodinta žalia veja, nebus liečiamas.

Pasak A. Visocko, tiksli darbų sąmata paaiškės, kai jie bus atlikti.

1987-aisiais skulptoriaus Gedimino Karaliaus ir architekto Algimanto Nasvyčio suprojektuotas piramidės formos fontanas Nepriklausomybės aikštėje neveikia jau daugiau nei dešimtmetį, nuo to laiko savivaldybė ir Seimas nesutarė dėl statinio likimo.

2013-aisiais, ruošiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, fontanas išardytas. Pradžioje čia buvo gėlynas, vėliau jis uždengtas skydais su istoriniu Europos žemėlapiu.

Anksčiau svarstytos įvairios idėjos, tarp jų – vietoje fontano įrengti informacijos centrą, kavinę ar visiškai jį panaikinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
"...darbų sąmata paaiškės, kai jie bus atlikti."

1

1 portretas
uz 1 miln?

Čiubaka

Čiubaka portretas
darykit pliažą prie fontano, dar geriau nudistų. Nepatenkinti galės valdžią jei ne žodžiais, tai bent jau pimpalais apšert
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių