Quantcast

Butų vagys raitojasi rankoves ir laukia Vėlinių

Kauno apskrities policija kviečia visus gyventojus lapkričio 1–4 dienomis nepalikti savo turto be priežiūros, išvykstant iš namų ilgesniam laikui paprašyti kaimynų, kad jie pasaugotų būstą.

Pareigūnai primena: artėjant Visų šventųjų dienai, kai dauguma palieka būstus ir keliauja aplankyti artimųjų kapų, kyla reali grėsmė tuštiems butams.

Statistika rodo, kad nemažą dalį Kauno apskrities policijos užregistruojamų nusikaltimų sudaro vagystės. Nusikaltėliai dažniausiai kėsinasi ne į asmenis, bet į jų nuosavybę.

Turto šeimininkai nežino, kaip apsisaugoti, arba dėl savo nerūpestingumo, abejingumo sudaro geras sąlygas veikti nusikaltėliams. Neuždaryti langai, prastos durų spynos, nerūpestingai saugomi daiktai – puikus masalas nusikaltėliams.

Pastebėjus nepažįstamus įtartinus asmenis, reikėtų nedelsiant informuoti policiją telefonu 112.

Jei vis dėlto įvyko nelaimė, Kauno apskrities policija prašo, kad žmonės nenaikintų nusikaltimo pėdsakų ir įkalčių. Taigi, jei grįžę į namus pastebėjote įsibrovimo pėdsakų, nieko nelieskite. Iš pradžių prisiminkite, kas buvo saugoma išverstose vietose, kokius daiktus ar vertybes galėjo pagrobti.

Kalbėdami su policijos pareigūnais, ramiai paaiškinkite įvykio aplinkybes. Pastebėję nusikaltimą, jokiu būdu nepradėkite patys tikrinti daiktų, jų tvarkyti ir ieškoti nusikaltėlio pėdsakų. Nekvieskite į butą kaimynų, nerodykite jiems įvykio vietos.

Jei durys neišlaužtos, reikėtų prisiminti, ar niekas iš šeimynykščių nebuvo pametęs raktų, o jeigu taip atsitiko ir nespėjote pakeisti spynų, bandykite prisiminti, kada ir kokiomis aplinkybėmis buvo pamesti raktai.

Niekada nepalikite buto raktų po laukujų durų kilimėliu, pašto, elektros, telefono tinklų dėžėse – čia juos gali rasti pašaliniai asmenys. Kol atvyks policijos pareigūnai, nepradėkite taisyti sulaužytų spynų, durų ar baldų, valyti dulkių, tvarkyti kambarių. Atvykusiems pareigūnams stenkitės kuo tiksliau ir smulkiau papasakoti įvykio aplinkybes.


Šiame straipsnyje: vėlinėsvagysvagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

PELE

PELE portretas
RYBA

ir

ir portretas
po viso to ... organai nei pirsto nepajudins tirdami ... nebent koks narkosa atpirkmo ozys i rankas papuls .

JBDVHC

JBDVHC portretas
FD V
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių