Quantcast

Brangiausiuose namuose Vilniuje – 8 metrų vitražai ir keturi vonios kambariai

  • Teksto dydis:

„Ne Jūs turėsite rūpintis namu, bet namas pasirūpins Jumis“, – taip rašoma vieno iš brangiausiai paruodamų namų Vilniuje skelbime. Valakampiuose esančio namo kaina – daugiau nei 6 mln. litų. Visi techniniai įrenginiai jame valdomi vos vienu distancinio pulto paspaudimu – čia įdiegta „protingo namo“ sistema. Nekilnojamojo turto portalo Domoplius.lt duomenimis, dabar Vilniuje naujų šeimininkų laukia apie dešimt prabangiai įrengtų namų, kurių kaina viršija 5 mln. litų.

Brangiausiai parduodami sostinės namai pastatyti prestižiniuose Vilniaus rajonuose – Valakampiuose, Antakalnio rajono pakraštyje, Verkiuose. Beveik visus juos supa miškas, prie kai kurių teka upė. Rami aplinka bei patogus susisiekimas skelbimuose nurodomi kaip vieni pagrindinių šių namų privalumų.

„Nekilnojamo turto agentai skelbimuose pabrėžia paprastą tiesą – gyvenimą mieste su visais priemiesčio privalumais. Beveik visuomet toks namas kainuoja bent milijoną litų.  Tiesa, tokį namą Lietuvoje sunku parduoti, nes labai mažai potencialių pirkėjų“, – sako Evaldas Narbuntovičius, portalo projekto vadovas.

Penkis ar daugiau milijonų litų kainuojančių namų pardavėjai dažnai pabrėžia ne tik puikią vietą, bet ir pačio namo išskirtinumą. Pavyzdžiui, Antakalnio rajone už 6 mln. litų parduodamo namo svetainės langai – tai 8 metrų aukščio įspūdingi vitražai, pro kuriuos atsiveria vaizdingas pušynas ir upė. Šiame name yra net keturi miegamieji, turintys atskirus vonios kambarius.

„Visi prabangūs namai Vilniaus mieste – labai dideli. Vidutinis jų plotas – 400 kv. m, o kai kurių siekia net 600 kv. m. Pačių prabangiausių butų sostinėje plotas – perpus mažesnis. Tiesa, vieno kvadrato kaina tokia pati – apie 20 tūkst. litų“, – sako E. Narbuntovičius.

Kito Valakampiuose esančio namo kaina siekia 7 mln. litų. Dviejų aukštų namas su penkiais kambariais, dviem vonios kambariais, dviem balkonais ir baseinu lauke išsiskiria išplanavimu ir erdviais kambariais. Namą supa kruopščiai sutvarkyta, aptverta ir apšviesta teritorija, kurioje akį traukia puikiai prižiūrėti dekoratyviniai medžiai ir krūmai bei vaizdas į netoliese esantį mišką.

Dizainu išsiskiria dar vienas namas Valakampiuose. Jo forma – lyg du vienas su kitu sujungti kubai. Namo apdailai buvo naudojamos brangios samanų spalvos belgiškos plytos, kurios susilieja su namą supančiu pušynu. Pagal aukščiausius standartus pastatyto namo vidus įrengtas iš itin kokybiškų medžiagų. Jame yra ąžuolinės grindys, ąžuoliniai vitrininiai langai, židinys, šildomos grindys ir net SPA centras. Prieš ketverius metus pastatytas septynių kambarių namas parduodamas už daugiau nei 5 mln. litų.

Šiuo metu Vilniuje paruodama apie 250 namų, kurių kaina viršija 1 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių