Quantcast

Blusų turgus įsikurs po Pranciškonų vienuolyno skliautais

Blusturgis kiekvieną sezoną sutinka atsinaujinęs ir vis smarkiau šurmuliuojantis. Po neįprastai ilgai užsitęsusių žiemos atostogų, ši iniciatyva atgimsta naujoje vietoje – Pranciškonų vienuolyne, teigiama pranešime spaudai.

Pirmasis šių metų blusų turgus lankytojų lauks sekmadienį, kovo 11 dieną, nuo vidurdienio.

Pranciškonų vienuolynas yra XIV-XVIII amžių Lietuvos kultūros paminklas, vienas seniausių ir įspūdingiausių vienuolynų šalyje, įamžinantis Vilniaus istorijos ir architektūros kitimą bei aprėpiantis Kėdainių, Lydos, Pranciškonų ir Trakų gatvių statinių grupę.

„Ilgai ieškojome erdvios, patogios ir jaukios vietos senamiestyje. Nekantriai laukiame šio sekmadienio ir pirmojo turgelio buvusio vienuolyno patalpose.“- džiaugiasi pagaliau naujus namus turgui suradusios jo iniciatorės.

Pirmasis Blusturgis Vilniuje įvyko prieš beveik penkis metus. Šie mainai akimirksniu išpopuliarėjo ir tapo gyvybingu sekmadienio popietės renginiu. Juk visi namuose turime nebereikalingų daiktų, kodel jų neišdėliojus ant prekystalio? Blusų turgus – netikėčiausių ir įdomiausių pirkinių vieta, kur daiktai keliauja iš vienų rankų į kitas.


Šiame straipsnyje: blusų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių