Quantcast

Iš biurų ištrūkę vilniečiai gavo ir pavalgyti, ir pakalbėti

  • Teksto dydis:

Nors apie kalbius žmones sakoma „neduok pavalgyti – duok pakalbėti“, tačiau penktadienį vilniečiai bei sostinės svečiai gavo ir vieno, ir kito.

Tymo turgelyje Užupio rajone vasaros penktadieniais įsikurianti Vilniaus restoranų ir kavinių mugė po atviru dangumi „Open Kitchen“ tapo dar draugiškesnė mėgstantiems dalintis nugirstais įdomiais, netikėtais ar juokingais pašnekesiais. Tam teprireikė apvilkti visus stalus popieriumi ir šalia palikti rašymo priemonių. Ilgai netruko, kol stalai buvo numarginti dialogų ir monologų nuotrupomis, kurių kai kurios – vertos kone rašytojo plunksnos.

„Jis valgo dvigubai daugiau už tave, bet vis tiek toks kūdas“, „Vakar mačiau Ievą – taip gerai atrodo. Gal todėl, kad niekur nedirba“, „Taip karšta, kad noriu tik susisukti į ledukų lavašą“ arba „Anot Coelho, laimė – tai sėdėti po skėčiu“.

Tokių ir panašių nugirstų bei ant stalų užfiksuotų pašnekesių penktadienį popietę buvo galima išvysti ne vieną ir ne kelis. Kaip ir žmonių, su šypsenomis veiduose jas skaitančių ir aptarinėjančių, ar su rašikliais rankose raitančių savas.

Vienas iš idėjos sumanytojų „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ aludaris Andrius Bagdzevičius sako, kad šia paprasta iniciatyva siekiama paskatinti miestiečius drąsiau kalbėtis, plepėti, nepabijoti užkalbinti aplinkinių, o kartais galbūt netgi nusišnekėti ir iš to smagiai pasijuokti.

„Vieni pokalbiai visuomet gali įkvėpti kitus, o kur geresnė vieta išsakyti tai, kas ant liežuvio galo ir nugirsti ką nors įdomaus, jei ne pietaujant, kai su kolegomis ar draugais žmonės iš ofisų išlenda į lauką. Tokia socialinė erdvė yra tiesiog sukurta nerūpestingiems pokalbiams, nuogirdoms ir pozityviems pletkams, todėl norėjome, kad žmonės jais galėtų dalintis paprastai ir greitai“, – sako A. Bagdzevičius.

„Mums labai patiko ši idėja, todėl iškart sutikome prisidėti. Nekantriai laukiame vakaro, kai galėsime perskaityti visas istorijas, kurias paliks mūsų lankytojai. Bus įdomu pamatyti, kiek skirtingų žmonių apsilanko per dieną prie vieno stalo ir apie ką jie kalba pietaudami“, – sako viena iš „Open Kitchen“ organizatorių Lina Klimašauskienė.

Iniciatyvai jau spėjo prigyti „Plytų pletkų“ pavadinimas, o ją planuojama perkelti ir į kitas sostinės socialinių susibūrimų vietas, barus ir restoranus. Visi, norintys paskaityti, kokių pletkų nugirdo šio penktadienio „Open Kitchen“ lankytojai, kviečiami užsukti į „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ ir „Open Kitchen“ Facebook paskyras.

„Open Kitchen“ jau trečią vasarą iš eilės propaguoja restoranų turgaus po atvirtu dangumi kultūrą Vilniuje. Susirinkę į Tymo turgų Užupio rajone kiekvieną vasaros penktadienį vilniečiai ir miesto svečiai gali paragauti vietoje ruošiamų įvairiausių stilių virtuvių patiekalų. „Open Kitchen“ jau tapo ne tik sostinės gyventojų mėgiama susitikimų ar pietų vieta, bet ir Vilniaus maisto kraštovaizdį tyrinėjančių užsienio turistų traukos objektu. Įdomiausi sostinės restoranai valgytojų ir šnekėtojų laukia kiekvieną penktadienį nuo 11.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių