Quantcast

Benamių gyvūnų skaičiui mažinti – 10 tūkst. eurų

Sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ ir Lietuvos gyvūnų globos draugija Vilniuje vykdys projektą  „Pagauk-sterilizuok-paleisk“. Jam Brigitte Bardot fondas skyrė 10 tūkst. eurų.

„Pinigus gausime dalimis. Tikimės, kad pavyks sumažinti beglobių gyvūnų populiaciją Vilniuje, daugiau jų sterilizuoti“, - spaudos konferencijoje tvirtino Danutė Navickienė.

Penktadienį sutartį dėl šio projekto bendro vykdymo pasirašęs „Grindos“ direktorius Algimantas Vilūnas sakė, kad šalyje keičiasi požiūris į beglobius gyvūnus.

„Ši problema labai sena, ji opi buvo visais laikais. Stengiamės, kad tie gyvūnai gautų tinkamą dėmesį. Tikimės, kad ši akcija padės pasirūpinti kuo daugiau beglobių gyvūnų, kurie bastosi sostinės kiemuose“, - sakė A.Vilūnas.

Skiriamasis šios akcijos metu sterilizuotų gyvūnų bruožas – nukirstas ausies galiukas. Gyventojai ir gyvūnų gaudytojai pamatę tokį gyvūną žinos, kad jis jau sterilizuotas. Planuojama ausytes pakirpti 700 gyvūnų.

„Žinoma, kartais žmonės nėra patenkinti, kad tie patys gyvūnai grįžta į kiemus, tačiau ką padarysi“, - pridūrė A.Vilūnas.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaisterilizacijagrinda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių