Quantcast

Beglobiams gyvūnus - labdaros koncertas

Birželio 7 d. gyvūnų globos organizacija „Lesė“ kviečia į labdaros renginį „Lesė grįžta“. Renginys vyks Vilniuje, Šv. Kazimiero g. 3, klubo „Artistai“ kiemelyje. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos „Lesės“ prieglaudos globotiniams.

Renginio metu bus skaitomi pranešimai apie gyvūnų teisių filosofiją, veterinarijos gydytoja pasakos apie gyvūnų sterilizaciją, bus pristatyta garsaus šunų dresuotojo Cesar Millan metodika.

Norintys galės užduoti klausimų pranešėjams ir net pasikonsultuoti individualiai. Pertraukėlėse tarp pranešimų susirinkusiuosius linksmins grupės „Basom“ ir  „Žolyno vaikai“. Renginio vedėjas – Rimas Valeikis.

Nuo 18 val. visi kviečiami į ten pat vyksiantį koncertą. Pasirodys grupės „Žalvarinis“, „MIR project“, „Liūdni slibinai“, „Saint Oil Sand“ ir kt., vyks vaikų piešinių paroda, bus galima įsigyti veganiškų patiekalų. Koncerto pabaigoje laukia įspūdingas ugnies šou „Ugnies ratas“. 

Į renginį galima atsivesti ir savo neagresyvius augintinius.
„Deja, Vilniuje nėra daug vietų, kur mūsų augintiniai būtų laukiami. Mes kviečiame įrodyti, kad jie nėra keturkojai ginklai, kad galima kultūringai ir maloniai leisti laisvalaikį drauge, netrukdant aplinkiniams“, – sako „Lesės“ savanorė Laura.

Pasak jos, renginyje kiekvienas gyvūnų mylėtojas suras ką veikti: kas klausysis geros muzikos, kas mėgausis smagiu pasisėdėjimu su draugais, bendraminčiais ir, žinoma, keturkojais bičiuliais, kas gaus naudingos informacijos apie gyvūnų sterilizaciją, kas galės pasitarti dėl augintinio elgesio problemų.  

Kiekvienas bilietas – galimybė gyventi

Prieš porą metų vykęs panašus renginys sulaukė nemažo pasisekimo. Jo metu surinktos lėšos išgelbėjo ne vieno gyvūno gyvybę. „Ir šį kartą tikimės vilniečių palaikymo – prisipažįsta Laura. –  Kiekvienas, atėjęs į reginį, suteiks šansą išgyventi likimo nuskriaustai katei ar šuniui. Taip pat labai laukiame savanorių, norinčių prisidėti prie mūsų veiklos.“

Dvejus metus veikianti „Lesė“ jau globojo ir surado naujus namus daugiau nei 400 gyvūnų, kurių atsisakė ankstesni šeimininkai. Per skelbimų portalą „GyvunuGloba.lt“ padėjo rasti naujus namus per 5000 gyvūnų. Tuo tarpu vien per 2008 metus Vilniaus miesto benamių gyvūnų gaudymo ir karantinavimo įstaigoje buvo sunaikinta 3118 kačių ir 2082 šunys. „Tikrai turime noro padėti daugiau gyvūnų, tačiau pagrindinė kliūtis – lėšų stygius. Iš renginio tikimės ne tik materialinės paramos savo globotiniams, bet ir siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į gyvūnų teises Lietuvoje. Juk tai, kad nedaugėtų beglobių, valkataujančių, badaujančių gyvūnų, kad jų kuo mažiau būtų sunaikinama karantinavimo įstaigose, pirmiausia priklauso nuo mūsų pačių“, – teigia „Lesės“ atstovė.

Renginio pradžia 15 val. Renginys nemokamas.

Labdaringo koncerto pradžia 18 val.., bilieto kaina 15 litų, su skrajute – 12 litų.


Šiame straipsnyje: koncertas gyvūnams

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių