Pereiti į pagrindinį turinį

B.Dvariono mokyklos uždarymas - gandai?

2009-09-14 19:02
B.Dvariono mokyklos uždarymas - gandai?
B.Dvariono mokyklos uždarymas - gandai? / "Shutterstock" nuotr.

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos vadovybė pastarosiomis dienomis priversta aiškintis dėl gandų, kad mokyklą neva planuojama uždaryti.

B.Dvariono muzikos mokyklos auklėtinių tėvai sunerimę – šią savaitę mokyklos darbuotojų profsąjunga kviečia juos į neeilinį susirinkimą. Tarp tėvų pasklido kalbos, kad mokyklą galbūt net planuojama uždaryti. Tačiau jos vadovė Laimutė Užkuraitienė užtikrino, kad tai – tik gandai.

"Pavargau nuo žmonių bukumo ir kvailumo. Ne tik jūs klausiate, aš apakau, kas kalba tokias nesąmones? Taip, dabar kaip ir visur, sunkiau nei būdavo. Turėdavo žmonės net po du krūvius, gerai buvome įpratę gyventi, dabar to nebėra. Tačiau tikrai neketiname užsidaryti, vaikai kaip mokėsi taip mokysis", – tvirtai sakė ji.

"Profsąjunga surengė susirinkimą, remdamasi vien gandais, neatėjo ir nieko neklausė, kas taip elgiasi? Nežinau, ką jie pasakys susirinkusiems tėvams. O man reikės tėvelių tiesiog atsiprašyti", – apgailestavo L.Užkuraitienė.

Gali būti, kad ateityje B.Dvariono mokyklai kaip ir kitoms ugdymo įstaigoms bus skiriami moksleivio krepšeliai. "Tačiau tai nebūtinai reiškia, kad mums bus blogiau, gal kaip tik geriau?", – svarstė mokyklos vadovė.