Quantcast

Banko kortelėmis atsiskaityti Vilniaus senamiestyje – problema

Jei kišenėje neturite grynų pinigų, prieš eidami pietauti sostinės senamiestyje, pasitikslinkite, ar galėsite atsiskaityti kortele – kitaip galite būti apkaltintas net vagyste.

Mieste yra keletas maitinimo įstaigų, kuriose apie atsiskaitymą kortelėmis net negalvojama. Greitojo maitinimo restoranai „McDonalds“, kavą išsinešimui parduodančios „Coffee Inn“ – jų vadovai niekada neslėpė, kad galimybės atsiskaityti kortelėmis čia nėra dėl to, kad jas priimant pailgėtų klientų aptarnavimo laikas ir jiems tektų dar daugiau gaišti eilėse.

Tačiau atsiskaitymas tik grynaisiais Vilniuje sparčiai plinta ir daugelyje kavinių apie tai iš anksto net neperspėjama. Atrodo, turėti grynųjų turi būti savaime suprantama. Kai kuriose kavinėse, pavyzdžiui, „Čapline“ ar „Transilvanijoje“ dažnai teisinamasi stringančiu interneto ryšiu, todėl, ar galėsite atsiskaityti čia kortele – sėkmės dalykas.

Neseniai iš naujo atsidariusiame restorane „Tores“ taip pat prašoma atsiskaityti grynaisiais. Neva, korteles priimti galima, bet visiems bus paprasčiau, jei atsiskaitysite grynaisiais. Tiesa, šią problemą naujojo restorano administracija žada netrukus išspręsti.

Sąrašą būtų galima tęsti toliau – ko gero priimančių ir nepriimančių banko korteles kavinių būtų po lygiai, tačiau tos, kurios priima atsiskaitymus tik grynaisiais neretai vengia perspėti apie tai iš anksto.

Jei visgi jau papietavote ir kišenėje neturite pakankamai grynųjų - teks keliauti iki artimiausio bankomato ir nešti pinigus – gūžčiodamos pečiais išeitį siūlo padavėjos. Neretai prašančios palikti kokį nors užstatą.

Lieka tik džiaugtis, jei nesi turistas tokiame „svetingame“ mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių