Quantcast

„Baltermos“ klientai mokės mažiau

Vilniaus miesto taryba skubos tvarka patvirtino 10 centų už 1 kWh mažesnį įkainį už šildymą bendrovės "Balterma" vartotojams. Apie 2,5 tūkst. vilniečių nuo spalio už šildymą mokės po 21,52 cento už 1 kWh.

Pašilaičių rajono gale gyvenantiems vilniečiams šildymą tiekia ne visą miestą aptarnaujanti bendrovė "Vilniaus energija", o bendrovė "Balterma". Kadangi šios klientų nedaug, vos 16 daugiabučių namų, apie 2,5 tūkst. gyventojų jos tiekiamos paslaugos kainos gerokai aukštesnės. Pavyzdžiui, praėjusį sezoną dauguma vilniečių už šildymą mokėjo 22,56 cento už 1 kWh be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). O "Baltermos" vartotojams buvo taikomas 31,42 cento už 1 kWh įkainis be PVM.

Trečiadienį taryba nusprendė "Baltermos" vartotojams paslaugos kainą sumažinti trečdaliu. Nuo spalio 1-osios dalis Pašilaičių gyventojų už šildymą mokės 21,52 cento už 1 kWh be PVM arba 23,5 cento už 1 kWh su mokesčiais.

Praėjusį šildymo sezoną ir bendrovei "Balterma" nebuvo laiku perskaičiuota paslaugos kaina. Dėl to ji, kaip ir daugelis Lietuvos šilumos tiekėjų, patyrė nuostolių. Apie 200 tūkst. litų nuostolių per dvejus metus turės padengti "Baltermos" vartotojai. Jiems dvejus metus prie šildymo kainos bus pridedama dar po 0,75 cento nuostoliams kompensuoti.

Ši dalis gana menka, palyginti su kompensacija, tenkančia "Vilniaus energijos" vartotojams. Pastarosios vartotojai, kurių yra apie pusę milijono, mokės beveik du kartus didesnę kompensaciją – 1,34 cento. Ši išdėstyta ne dvejiems, o ketveriems metams. Tiesa, galutinė kaina "Vilniaus energijos" vartotojams vis vien gerokai mažesnė – ji siekia 17,3 cento už 1 kWh be PVM.

Nors Vilniaus miesto taryba pritarė "Baltermos" pasiūlytai šilumos kainai, ją dar tvirtinti turės ir Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK). Komisija sprendimą turi priimti ne vėliau kaip per 10 dienų nuo savivaldybės tarybos sprendimo. VKEKK posėdis numatytas rugsėjo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių