Quantcast

Baltarusiai į „Ikea“ nesiveržia

Lietuvos prekybos centruose apsipirkti įpratę baltarusiai naujojoje „Ikea“ parduotuvėje pinigų išleisti neskuba. Pasienio su Baltarusija kelio postuose kaimyninės šalies piliečių antplūdžio nematyti.

Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų pasienio kelio poste dirbantys specialistai teigia, kad per tris dienas nuo „Ikea“ Vilniuje atsidarymo į Lietuvą įvažiuojančių baltarusių skaičius išlieka nepakitęs.

„Fiksuojame atvykstančių ir išvykstančių žmonių į Lietuvą skaičius. Baltarusijos piliečių srauto padidėjimo nepastebėjome – jis yra daugmaž pastovus kaip ir įprastomis dienomis“, - tikino Medininkų pasienio punkto atstovas.

Švedų kapitalo valdomo baldų ir namų apyvokos reikmenų parduotuvių tinklo „Ikea“ padalinio Vilniuje atidarymo dieną prekybos centre apsilankė tūkstančiai pirkėjų. Tarp jų buvo ne tik lietuvių, bet ir užsieniečių. Pastarųjų daugumą sudarė kaimyninių šalių gyventojai.

„Ikea“ parduotuvės atsiradimas šiuo metu yra viena didžiausių investicijų Vilniuje. Jos apimtis siekia apie 100 mln. eurų.

Lietuva yra ketvirtoji valstybė pagal gamybos ir tiekimo apimtis „Ikea“ tinklui, kuris prekybą vykdo beveik pusketvirto šimto parduotuvių 42 pasaulio valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

3x

3x portretas
Viskas žymiai brangiau nei Lenkijoje. Tai gal tą parduotuvę jei ji orentuota į bulbas tai ir reikėjo bulbašyne statyt.

premjeras

premjeras portretas
kam tos parduotuves, jeigu lenkijoj viskas pigiau?protingi perka uzsienyje, o vietiniai ubagai ten vis tiek neis.

123

123 portretas
vot kokie baltarusai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių