Quantcast

Balsių mitologiniame parke šurmuliuos „Balsių blusos“!

Artėjant Europos kaimynų dienai, Balsių bendruomenė inicijuoja naują socialinį kaimynų tarpusavio pagalbos projektą „Balsių blusos“, kuris įvyks jau šį šeštadienį, gegužės 19 d., Balsiuose, nesenai įkurtame ir vis dar plečiamame Balsių mitologiniame parke – balsiečių pamėgtoje susitikimo vietoje.

Tokia kaimynų turgaus „Balsių blusos“ idėja gimė kartą besitvarkant namuose, pamačius kiek iš tiesų turime gerų daiktų, kurių jau nenaudojame metus ar daugiau, o didžioji jų dalis tikrai gali būti labai naudingi kitų žmonių buityje. - pasakoja projektą inicijavusi bendruomenės narė Giedrė Bartuškevičienė.

Taip buvo išgrynintas projekto tikslas: sukurti erdvę kaimynų bendravimui, kur Balsiečiai ne tik geriau pažintų vieni kitus, bet ir pagerintų savo buitį – vieni atsisakytų perteklinių daiktų, kiti gi gautų dovanų, ar tiesiog įsigytų palankiomis sąlygomis tai, ko jiems trūksta buityje.

Skatindami kaimynų bendravimą, ragindami geriau pažindami vieni kitus, padėdami vieni kitiems, ugdome bendruomeniškumą, kuris yra būtinas kuriant pilietišką visuomenę – iniciatyvos svarba tiki bendruomenės pirmininkas Rimantas Micka.

Renginyje balsiečius ir svečius linksmins, burs į ratelius etnografinis ansamblis, kaimynų turguje bus galima ne tik dovanoti ar gauti dovanų, čia balsiečiai galės mainytis daiktais, taip pat bus galima mainyti daiktus į pinigus, t.y. pirkti ar parduoti. Čia bus galima atsinešti, bet kokius buities daiktus, nuo virtuvės rakandų iki garažo prietaisų ar buitinės technikos, taip pat vaikų žaislus.

O jau birželio 1 dieną, penktadienį Balsių bendruomenė kvies visus kaimynus deramai pažymėti Europos kaimynų dieną – burtis į grupeles artimiausius kaimynus, susiorganizuoti šventę, bendrauti, kurti draugiškesnę gyvenvietę. Tikim, jog taip, įvairiomis mažomis iniciatyvomis, po truputį įveiksime socialinį abejingumą, kursime saugią kaimynystę, kurioje gera gyventi visiems.


Šiame straipsnyje: BalsiaiBalsių bendruomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių