Quantcast

Baigti šildymo sezoną Vilniuje kol kas neskubama

Kaunui paskelbus apie ketinimus jau šią savaitę išjungti šildymo tiekimą, Vilniaus savivaldybės atstovai sako kol kas to neketinantys daryti.

“Kol kas tikrai dar nebuvo taip šilta, kad būtų galima išjungti. Reikalavimai labai griežti, juk kalbame apie švietimo įstaigas, ligonines ir panašiai”, - portalui diena.lt sakė Viešųjų ryšių skyriaus atstovė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė.

Anot jos, bent šią savaitę šildymas tikrai nebus išjungtas, tačiau savivaldybė stebės orų prognozes. Jei smarkiai atšils, šiluma nebebus tiekiama.

Tiesa, savivaldybės atstovė pridūrė, kad gyvenamųjų namų bendrijos gali rinkti parašus ir prašyti šilumą išjungti anksčiau, tačiau tam reikalingas gyventojų sutarimas.

Šildymo sezonas baigiamas, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 Celsijaus laipsnių, tačiau daugiabučių gyventojai, surinkę 50 proc. ir papildomai vieną kaimynų balsą, šildymą savo namuose gali atjungti ir anksčiau.

Jeigu šilumos vartotojai turintys teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nusprendė baigti šildymą kitu laiku, negu savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga, jie arba valdytojas apie savo sprendimą praneša šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas duoda leidimą pastato savininkui, valdytojui ar prižiūrėtojui sprendimą įgyvendinti.

„Jeigu šilumos vartotojai turintys teisę nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nusprendė baigti šildymą kitu laiku, negu savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga, jie arba valdytojas apie savo sprendimą praneša šilumos tiekėjui, o šis ne vėliau kaip per 2 darbo dienas duoda leidimą pastato savininkui, valdytojui ar prižiūrėtojui sprendimą įgyvendinti“, - aiškina savivaldybės atstovai.

Šildymas sostinėje įprastai nutraukiamas maždaug balandžio mėnesio viduryje, tačiau kol kas pavasaris buvo gana šaltas.


Šiame straipsnyje: šildymassavivaldybėenergetika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių