Quantcast

Baidarininkas A.Duonėla į teismą kviečia savo žmoną

Penktadienį Vilniaus 2-ajam apylinkės teismui dar kartą nepavyko atversti žymaus irkluotojo Alvydo Duonėlos administracinės bylos.

Prieš savaitę bylą nagrinėjančiam teisėjui Audriui Cininui priėmus nutarimą žinomą irkluotoją atvesdinti į teismo posėdį, penktadienį A.Duonėla į jį atvyko pats. Baidarininkas sutiko duoti parodymus, tačiau paprašė apklausti kartu su juo važiavusią 31 metų žmoną Dalią Duonėlienę.

Į teismą atvyko ir vienas iš baidarininką sustabdžiusių pareigūnų. Antrasis pageidavo, kad byla būtų nagrinėjama be jo. „Jie man neprisistatė, tačiau, tas žmogus, kurį šiandien mačiau, nieko negali paliudyti, jis visą laiką kalbėjo telefonu“, - teisėjui aiškino sportininkas.

Išklausius prašymus, buvo nuspręsta bylos nagrinėjimą atidėti ir į kitą teismo posėdį iškviesti D.Duonėlienę bei abu kelių policijos pareigūnus. Byla bus nagrinėjama po savaitės, rugsėjo 11 d.

Pasipriešinimu policijos pareigūnams kaltinamas kelių olimpinių žaidynių dalyvis į policininkų nemalonę pateko rugpjūčio 2-osios rytą.

Su šeima į pajūrį išsiruošųsį sportininką, Vilniaus kelių patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė Lazdynuose, išvažiuojantį iš Vilniaus.

Pareigūnai pastebėjo, kad visureigį „Land Criuser“ vairavęs A.Duonėla buvo neprisisegęs saugos diržo. Kai baidarininkas neparodė ir savo vairuotojo pažymėjimo, pareigūnai suabejojo, ar A.Duonėla apskritai turi teisę vairuoti. Buvo nuspręsta tai patikrinti per duomenų bazę.

Kurį laiką policijos automobilyje sėdinčio vyro nesulaukusi žmona, taip pat išlipo aiškintis su pareigūnais. Šiems liepus netrukdyti, A.Duonėla, pareigūnų teigimu, pratrūko ir išplūdo patrulius necenzūriniais žodžiais.

Sportininkas buvo blaivus, todėl po kurio laiko jam leista tęsti kelionę, tačiau prie automobilio vairo turėjo sėsti jo žmona. Dėl konflikto su baidarininku kelių patruliai parašė tarnybinius pranešimus ir nuvežė juos į Vilniaus 7-ojo policijos komisariato Lazdynų nuovadą.

Penktadienį, po vos kelias minutes trukusio posėdžio A. Duonėla žurnalistams aiškino, kad dėl kilusio konflikto nesijaučia kaltas. „Mano žmona buvo neprisisegusi saugos diržo, o ne aš“, - kalbėjo jis.

„Jie įrodinėja, kad aš išvis neturiu teisės vairuoti automobilį“, - sakė A.Duonėla ir ištraukęs parodė savo vairuotojo pažymėjimą.

Sportininkas neneigė, kad tą dieną jo su savimi neturėjo ir piktinosi, kad pareigūnai dėl saugos diržo neprisisegimo dokumentus pildė labai ilgai. „Valandą laiko pildė dokumentus. Manau, kad kiekvienam žmogui gali trūkti kantrybė. Ar normalu, kad už diržų neprisisegimą reikia pildyti dokumentus visą valandą“, - kalbėjo baidarininkas.

Jis teigė negalėjęs priešintis pareigūnams, nes tuo metu buvo patyręs traumą, tačiau neslėpė, kad kai pareigūnai pagaliau atnešė surašytą protokolą, jis jį paėmęs ir užsidaręs langą ėmė skaityti. „Jie valandą pildė ir aš valandą pildysiu“, - aiškino A.Duonėla.

Sportininkui parodžius vairuotojo pažymėjimą, paaiškėjo, kodėl pareigūnai delsė ir ilgai aiškinosi, ar olimpietis turi teisę vairuoti automobilį. A.Duonėla iki šiol naudojasi seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimu, todėl jo duomenų nėra neseniai sukurtoje policijos duomenų bazėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių